EXCLUSIV  VOUCHERE de VACANȚĂ, ANULATE în 2020? Trif, după anunțul lui Orban: Caută motive să nu le mai acorde

Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Bogdan Trif, ministru al Turismului în Guvernul Dăncilă, a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS că liberalii sunt obligaţi să acorde vouchere de vacanţă şi anul acesta. Bogdan Trif i-a răspuns astfel premierului desemnat Ludovic Orban, care a spus că este posibil ca voucherele de vacanţă să nu mai fie acordate în 2020. 

"Voucherele de vacanţă trebuie să se acorde obligatoriu, au fost principalul motor de dezvoltare a turismului din România atât în 2018, cât şi în 2019. O spune mediul de afaceri din turism, pentru că ei au făcut şi un studiu în acest sens, iar concluziile au arătat clar că programul voucherelor de vacanţă a fost unul de succes şi că trebuie să continue. 

De altfel, noi am lăsat un proiect de OUG la minister prin care spuneam că voucherele de vacanţă trebuie extinse şi în extrasezon, cu valoarea de 2080 lei. Era vorba de două luni toamna şi două luni primăvara. A fost o măsură pe care am adoptat-o împreună cu mediul de afaceri şi care ar fi dus la dezvoltarea turismului din România pe perioada următoare. Din păcate, liberalii au pus la coş această iniţiativă a noastră şi a mediului de afaceri, iar acum caută motive pentru a da vina pe PSD. Noi le-am introdus, a fost o măsură prioritară a Guvernului PSD, iar ei caută motive să nu mai acorde aceste vouchere cetăţenilor din România. Şi spun cetăţenilor, nu doar bugetarilor, pentru că în 2019 aproape 20 la sută din totalul lor au fost acordate de mediul privat. Nu ştiu ce artificii caută dl Orban pentru a nu le mai acorda. Să nu uităm că şi el, şi dl Cîţu au spus că atunci când vor ajunge în Guvern vor elimina aceste vouchere. Clar aceasta a fost intenţia PNL-ului de la început. Acum încearcă să dea vina pe PSD.", a declarat Bogdan Trif în exclusivitate pentru DC NEWS

VEZI ŞI Orban, anunţ despre voucherele de vacanţă: E posibil să nu se mai dea

O altă măsură care afectează turismul 

"Să nu uităm că tot ei au desfiinţat şi fondul de susţinere al staţiunilor balneo, prin modificările la OUG 114. Nu s-a făcut nimic pentru acest sector până acum. Noi am reuşit să deschidem accesul primăriilor la bani de la guvern pentru dezvoltarea staţiunilor", a mai spus Bogdan Trif. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel