EXCLUSIV  VOT moțiune de cenzură: Borza, tranșant în ziua decisivă pentru Guvern

Parlamentul României
Parlamentul României

Deputatul independent Remus Borza a făcut o scurtă radiografie a evenimentului politic numărul unu al acestei săptămâni, moțiunea de cenzură votată joi în Parlament.

Remus Borza nu a fost prezent la votul pentru moțiune. La emisiunea sa săptămânală ”Borza Analytica”, a dezbătut și acest subiect fierbinte, moțiunea de cenzură:

Ea s-a născut moartă încă din fașă” au fost primele cuvinte ale lui Borza. El a explicat:

”Matematica ne omoară pe mulți. Matematica aia elementară. Ca să treacă moțiunea erau nevoie de 233 de voturi. Ori, opoziția nu le are. Au semnat 163. Eu vin din sală. Erau 250 de parlamentari, din 465, dar din cei 250 vreo 40 erau de la PSD și ALDE care au venit doar să asigure cvorumul. Erau și parlamentarii UDMR, vreo 30, care nu vor vota,” a spus deputatul.

”A fost un demers neserios. Îmi pare rău că un instrument eminamente democratic este uzitat atât de iresponsbil. Sesiunea și moțiunea nu fac altceva decât să decredibilizeze, să arunce în derizoriu un atare instrument. Câtă vreme opoziția nu vine cu o alternativă serioasă, program de guvernare, propunere de prim-ministru... Nu putem doar pe 'oricine, numai ăștia nu. Întâi hai să-i dărâmăm și pe urmă ne scărpinăm în urechi și vedem pe cine punem'. Suntem în prag de Sărbători, mai e o săptămână până preluăm președinția UE, nu putem arunca țara în haos și trata cu atâta superficialitate”, a mai spus Remus Borza. 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel