Volodimir Zelenski: Costul uman al bătăliei de la Severodoneţk este înspăimântător

Volodimir Zelenski: Costul uman al bătăliei de la Severodoneţk este înspăimântător / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski: Costul uman al bătăliei de la Severodoneţk este înspăimântător / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre "costul uman" al bătăliei de la Severodoneţk. 

"Costul uman" al bătăliei de la Severodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, este "înspăimântător", a declarat luni preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite Agerpres. El a făcut aceste declarații în contextul în care ruşii şi-au întărit controlul acolo în ultimele zile fără a reuşi, totuşi, să cucerească în întregime această localitate, notează AFP.

"Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător", a spus Volodimir Zelenski în mesajul său adresat zilnic ucrainenilor difuzat pe Telegram.

"Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa", a subliniat preşedintele ucrainean.


"Până la 100 de soldaţi ucraineni" sunt ucişi şi "500 răniţi în fiecare zi" în luptele cu armata rusă, a declarat joi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

VEZI ȘI: Primul premier al lui Vladimir Putin spune că liderul de la Kremlin este de nerecunoscut. "Putin pe care-l cunosc eu era altfel"

Zelenski cere Occidentului mai multe arme




La rândul său, Volodimir Zelenski a indicat la 1 iunie că armata sa pierde "între 60 şi 100 de soldaţi" zilnic.

"Avem de-a face cu Răul absolut", a comentat el luni seară. Înainte de a adăuga: "Nu avem de ales decât să mergem înainte şi să ne eliberăm ţara", ale cărei regiuni ocupate de ruşi în sud şi est care se confruntă cu "o blocadă civilizaţională", ruşii "blocând toate comunicaţiile" spre exterior.

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să furnizeze "mai multe arme" armatei ucrainene, într-un moment în care trupele Moscovei controlează cea mai mare parte a Severodoneţkului şi continuă să lovească artileria ucraineană.

Mai devreme în cursul serii, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a indicat că "70%-80% din oraş" este ocupat de ruşi, precizând că "cele trei poduri (care leagă Severodoneţk de oraşul vecin Lisiceansk) sunt distruse".

VEZI ȘI: Kremlinul, nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei. Ce se va întâmpla pe 22 iunie. Expert militar: O nouă dată sacră pentru Putin

O nouă groapă comună, descoperită în Bucea. "Au fost executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap"

Şapte cadavre au fost descoperite luni într-o nouă groapă comună, în apropiere de Bucea, unde au fost găsite cadavre de civili după retragerea armatei ruse din regiunea Kievului la finalul lunii martie, a anunţat poliţia ucraineană, relatează Agerpres, citând AFP.

"Şapte civili au fost torturaţi de ruşi, apoi executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap", a scris pe Facebook şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebîtov, precizând că "mai multe victime aveau mâinile şi genunchii legaţi".

"Această groapă comună a fost descoperită astăzi acolo unde au fost staţionaţi militarii ruşi, în apropiere de satul Mîroţke", situat la 10 km nord-vest de Bucea şi la 35 de km de Kiev pe aceeaşi axă, a adăugat el.

Şeful poliţiei din regiunea Kievul a precizat că "lucrează în prezent la identificarea victimelor". După plecarea soldaţilor ruşi din regiunea Kiev şi descoperirea a sute de cadavre de civili ucraineni, Bucea a devenit simbolul crimelor de război imputate Rusiei de către Ucraina. Moscova a respins în mai multe rânduri acuzaţiile, denunţând "falsificări" orchestrate de Kiev cu sprijinul Occidentului.

La sfârşitul lunii aprilie, au fost găsite cadavrele a trei bărbaţi aparent torturaţi şi ucişi de gloanţe, legaţi la ochi, într-o groapă comună la Mîroţke, conform poliţiei din Kiev.

VEZI ȘI: 100 de zile de război și 93 de miliarde de euro din vânzarea de petrol și gaze. Europa cel mai mare client al Moscovei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel