Kremlinul, nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei. Ce se va întâmpla pe 22 iunie. Expert militar: O nouă dată sacră pentru Putin

Nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei. Ce se va întâmpla pe 22 iunie. Expert militar: O nouă dată sacră pentru Putin / Foto: Kremlin.ru
Nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei. Ce se va întâmpla pe 22 iunie. Expert militar: O nouă dată sacră pentru Putin / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin ar fi a dat un nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei. 

Intensitatea luptelor din Ucraina va scădea în cel mult două săptămâni, susțin unii experți militari. Vladimir Putin ar avea noi date limită pentru ocuparea regiunii Lugansk. Expertul militar Oleg Zhdanov susține că, după 22 iunie, ocupanții ruși vor trece probabil la un război de poziție, scrie Unian.net, citând Segodnia.

"În principiu, astăzi, activitatea ostilităților este în scădere. Ei încearcă să reia ofensiva în anumite direcții în jurul Severodonețk, dar aceasta nu mai este o ofensivă atât de puternică precum era la începutul săptămânii trecute, când am considerat că situația era aproape critică pentru noi. Și mediul de amenințare era foarte mare", a explicat Jdanov.

Potrivit acestuia, rușii încep deja să transfere trupe în alte direcții.

"Să vedem la ce va duce. Dar cred că va fi ultima dată (22 iunie - n.r) când își vor concentra eforturile. Atunci, cel mai probabil, totul se va muta într-un război de poziție", a spus el.

"Chiar și un război este programat"



Expertul a mai spus că 22 iunie este departe de primul "termen” stabilit de armata rusă în Donbas. Acesta este deja al treilea sau al patrulea termen limită stabilit de armata rusă în Donbas. Până în această zi, potrivit lui, Putin speră la o ocupare completă a regiunii Lugansk.

"Acestea sunt vechile consecințe sovietice sau obiceiuri imperiale, când chiar și un război este programat, condus către o anumită dată. Uniunea Sovietică a făcut-o. Dar știm cu ce preț. Tot ce a primit au fost pierderile”, a concluzionat Jdanov.

În același timp, potrivit expertului militar, Putin s-ar gândi acum la o dată rotundă, în luna decembrie a acestui an, atunci când se împlinesc 100 de ani de la crearea URSS. Generalul-maior al SBU Viktor Yagun numește 24 decembrie o nouă „dată sacră” pentru Putin în războiul împotriva Ucrainei. Sursa citată nu a oferit mai multe detalii despre importanța acestei date în războiul lui Vladimir Putin, dar se știe Uniunea Sovietică s-a format în urmă cu 100 de ani, în decembrie 1992. În plus, nu de puține ori președintele rus Vladimir Putin a lăsat de înțeles că și-ar dori restabilirea URSS.

Bilanț de război. Kremlinul are pierderi uriaşe: Peste 32.000 de militari ruşi ar fi murit în timpul invaziei

Potrivit statisticii prezentate de partea ucraineană, 32.300 de militari ruşi au murit de la începutul războiului din Ucraina. De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat că Rusia ar putea ajunge până la 40.000 de pierderi până la sfârşitul lunii iunie. Ucrainenii mai anunţă că Rusia are pierderi foarte mari la vehicule şi echipamente militare.

1.432 de tancuri, 213 avioane, 178 de elicoptere, 3.492 de maşini, 718 sisteme de artilerie şi 13 nave au fost distruse în perioada războiului, mai susţine Ministerul Apărării din Ucraina, notează Mediafax.

Cel puţin 287 de copii au fost ucişi şi alţi 492 au fost răniţi în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, a anunţat sâmbătă Parchetul general de la Kiev, potrivit dpa. Numai în oraşul Mariupol, unde soldaţi ucraineni au opus o rezistenţă curajoasă timp de câteva săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal, au fost ucişi 24 de copii în bombardamentele efectuate de forţele ruse. Aceste date nu sunt definitive, întrucât în prezent sunt în desfăşurare anchete în zonele disputate, dar şi în cele recucerite recent de armata ucraineană. Raportul Parchetului ucrainean mai arată că bombardamentele au avariat 1.971 de şcoli şi alte instituţii educaţionale, dintre care 194 au fost distruse complet. Citește mai mult despre raport AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel