Voiculescu, criză sănătate. Cîțu, LIVE TEXT

Premierul Florin Cîțu va face declarații de presă de la Palatul Victoria, la ora 23:00, se arată în agenda oficială.

LIVE TEXT

- Florin Cîțu:Trei persoane au decedat, în acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor îndoliate. Din ce știm până acum, se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne la telefon, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații trebuie să răspundă.

- Suntem într-un război cu această pandemie de un an, presiunea pe spitale este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm, în ultima perioadă am vorbit despre campania de vaccinare, singura soluție.

- De ce am ieșit în această seară? Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. L-am adus pe domnul Arafat să răspundă la întrebări. Trebuie să comunicăm transparent.

- Vom încerca să avem mai multe paturi de ATI așa cum am cerut. Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, eu sper că nu. Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Domnul Arafat o să vă explice tot ce știm până acum. S-a întâmplat ceea ce nu s-a dorit să întâmple și anume că unii pacienți au intrat în stop cardiorespirator, iar cinci pacienți au fost transferați la alte spitale.

Declarații Raed Arafat

- În primul rând, transmit și eu condoleanțele familiilor. Ce spun acum poate fi modificat după anchetă, ce spun este ce știu la acest moment. Situația este anchetată și lucrurile pot pe parcurs să se modifice. În primul rând, să vorbim despre TIR-uri. Acestea sunt fabricate să funcționeze în două modalități. O modalitate este total independentă, pe butelii de oxigen și pe generator propriu. O altă modalitate, pe o durată mai lungă, este conectarea la curent din afara TIR-ului și conectarea la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului. Un stocator de oxigen, ca la Babeș. Acolo există reductoare care controlează presiunea maximă care intră în TIR. Aceste reductoare există și la ieșire din stocator și, bineînțeles, la intrare în TIR. Presiunea nu trebuie să fie lăsată să urce peste 5,8.

- Astăzi, la un moment, presiunea a crescut peste 6 bari. Cum, de ce, ce robinet s-a deschis mai mult? Asta deja face obiectul anchetei. În TIR, ventilatoarele americane, de calitate bună, când se depășește 6 bari, intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmpalt astăzi cu toate ventilatoarele din TIR și au creat situația de urgență. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situația. Nu erau toți pacienții intubați. Între timp, au fost trimise și ambulanțe să preia pacienții.

- Este de menționat că era un reprezentant al firmei în curtea spitalului, dar nu a dorit să intre în TIR și să ajute acolo, având în vedere că erau pacienți Covid, chiar dacă i se ofereau materiale de protecție și tot. A preferat să rămână afară și să dea indicații...

VIDEO

Știrea inițială

Declarațiile de presă vor fi transmise live pe conturile Facebook și YouTube ale guvernului și prin sistemul unic de distribuție al Palatului Victoria, se mai arată în comunicat. Tot la Palatul Victoria ar avea loc în aceste momente o ședință de urgență a cabinetului Cîțu.

Urmăriți declarațiile prim-ministrului în format LIVE TEXT pe DC NEWS. Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel