Urmărește emisiunea live


Voiculescu, atac la Ponta: Să nu fie încă un pact de iertare, pe lângă cel de coabitare

voiculescu
voiculescu

Invitat la Realitatea Tv, senatorul Dan Voiculescu a afirmat că nu a știut  despre acordul de coabitare semnat cu preşedintele Traian Băsescu de liderii USL: Eu nu am ştiut de el şi vreau să fiu cât mai clar, că este o problemă delicată. Eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Eu nu am nimic împotrivă să intre România într-o perioadă de linişte, dar Băsescu nu este în stare de coabitare.

“În schimb, mă tem să nu se transforme în frăţie această coabitare. În această perioadă, etapă, s-au făcut foarte multe acte care au dus la prăbuşirea naţiunii române, pentru care sunt vinovaţi. Există vinovaţi. Ce îmi este mie teamă este ca nu cumva să nu existe un alt pact, în afară de acesta de coabitare, de iertare a păcatelor. Să nu ne trezim ca unii din membrii USL să încerce să îşi rezolve probleme prin rezolvarea altor probleme”, a avertizat Dan Voiculescu.

 Totodată, preşedintele fondator al PC a opinat că preşedintele în exerciţiu nu va duce mandatul la bun sfârşit: “Opinia mea este că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi probabil se va alinia la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este, după părerea mea, singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte”.

 “Preşedintele are acum o singură problemă mare – cum reuşeşte să scape de braţul drept al justiţiei. Că termină cu şase luni mai devreme, un an, la termen, mai puţin important. Problema lui este legată de a negocia cum să scape de justiţie”, a conchis senatorul.

 Dan Voiculescu a declarat că nu a știut de acordul de coabitare dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, susținând că ”nu crede în coabitarea” cu acesta și este foarte atent ca ”această coabitare să nu se transforme în fraternitate”.

 ”Nu am ştiut de acordul de coabitare şi vreau să fiu cât mai clar: eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Eu nu am nimic împotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare”, a susținut Voiculescu la Realitatea TV, referitor la acordul de coabitare dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

 El a explicat că ”este foarte atent ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate”, subliinind că îi este teamă ”să nu existe un al pact de iertare a păcatelor”.

 ”Faptul că Băsescu negociază ce se întâmplă de mâine, de poimaine - el îşi dă seama că nu mai are putere- şi se gândeşte cu groază la ce se va întânpla când Justiţia îşi va face cu adevărat datoria în ceea ce-i priveşte”, a mai spus Voiculescu.

 Mai mult, el a spus că momentul semnării acestui pact de coabitare a fost unul important pentru România, deoarece președintele Băsescu avea posibilitatea să nu-l numească pe Ponta premier și se ajungea din nou la o criză politică.

 ”Era momentul în care exista riscul ca România să continue scandalul, adică Traian Băsescu să nu-l nominalizeze pe Ponta ca premier, ca atare dacă scopul la momentul respectiv a fost depăşirea crizei politice, eu nu cred că a fost o chestiune care ar trebui reproşată. După gustul meu era mult mai bine să nu se întâmple noaptea, să nu se facă la Cotroceni, dar e chestiune de formă nu de fond. Pe fond, România are nevoie de linişte, coabitarea nu poate exista cu Băsescu”, a completat Voiculescu la Realitatea Tv.

 Voiculescu a repetat faptul că va monitoriza ce se întâmplă între membrii USL și Traian Băsescu, menționând că ”nu are să fie de acord să fraternizeze cu regimul Băsescu”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel