Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri, potrivit șefului serviciilor secrete ucrainene

Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri, potrivit șefului serviciilor secrete ucrainene / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri, potrivit șefului serviciilor secrete ucrainene / Foto: Kremlin.ru

Șeful serviciilor secrete ucrainene susține că Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri.

Kirill Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, consideră că președintele rus Vladimir Putin are cel puțin trei dubluri, scrie UkraineToday. El a vorbit despre acest lucru într-un interviu cu jurnalista Natalya Moseychuk. Potrivit acestuia, există oameni specializați în asta.

"Eu personal nu sunt un "expert Putin", să spunem așa. Pentru mine, sunt exact trei dubluri, pe care personal le văd imediat. Câte sunt cu adevărat, trebuie doar să ridicați informații", a adăugat Budanov.

El a mai spus în cadrul interviului că destul de mulți oficiali ruși au încercat să prevină o invazie pe scară largă a Ucrainei, pentru că au înțeles la ce ar putea duce acest lucru.

"Dar, după cum știți, în Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană și i s-au oferit informațiile pe care dorea să le vadă. În plus, au existat anumite ciocniri în interiorul Kremlinului, care au avut o influență puternică asupra deciziei finale", a adăugat el. 

Budanov a menționat că decizia finală privind o invazie la scară largă asupra Ucrainei a fost luată în jurul orei 15:00, pe 23 februarie.

Ce se știe despre dublurile lui Putin

Problema prezenței probabile a unor dubluri a președintelui rus a fost ridicată în mod repetat în mass-media. Oamenii au observat schimbări ale feței și ale comportamentului lui. Pe internet a apărut chiar și un tabel cu dublurile lui Putin, inclusiv: "vorbitor", "diplomat", "banchet".

Anterior, activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin a spus că Putin folosește periodic serviciile dublurilor sale care îndeplinesc funcții operaționale.

Ce a spus Vladimir Putin despre folosirea dublurilor

Preşedintele rus Vladimir Putin declara, cu va timp în urmă, într-un interviu pentru agenţia de presă TASS că nu are sosie şi nici nu vede rostul unei dubluri care să-l reprezinte la evenimente sau apariţii publice. Oameni din anturajul lui şi consilieri l-au sfătuit, la un moment dat, să-şi angajeze una care sa să-l înlocuiască în activităţile şi în locurile cele mai periculoase unde ar fi fost expus la riscuri. Chiar Putin a mărturisit că în urmă cu aproximativ 20 de ani i se propunea insistent folosirea unei sosii ca măsură de securitate dar că a refuzat, potrivit EFE citat de Agerpres. "A fost exprimată o idee, dar am refuzat să folosesc dublurile. A fost în cei mai grei ani ai luptei împotriva terorismului provenind din Caucazul de Nord", spunea acesta în interviul pentru TASS.

n august 2000, şeful de atunci al Serviciului Federal de Protecţie (FSO), Evgheni Murov, a spus că Putin nu are niciun fel de sosie şi că toate speculaţiile pe acest subiect nu sunt decât "mituri şi aberaţii". Şeful FSO (Federalnaia Slujba Ohranî), serviciul care asigură protecţia înalţilor demnitari de la Kremlin, inclusiv a preşedintelui rus, a recunoscut însă că serviciile de informaţii analizau în perioada respectivă frecvent posibile ameninţări la securitatea şefului statului provenind din partea teroriştilor. Cu toate acestea, recurgerea la sosie nu ar fi fost altceva decât un semn de slăbiciune şi o recunoaştere că sistemul de securitate al preşedintelui nu este unul calitativ iar calitatea serviciului de pază este îndoielnic, lucru care, potrivit lui Murov, era total neadevărat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel