Victor Ponta, atac dur la Băsescu după propunerea șoc pentru Voronin

Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa lui Traian Băsescu, după ce fostul președinte a declarat că i-a propus lui Voronin unirea cu Republica Moldova și fotoliul de președinte a României Mari.

”Domnul Băsescu spune niște prostii, niște enormități ca să stea în atenția presei. România nu este Uniunea Sovietică să ia Moldova cu forța. În schimb, repet, cu investiții, cu sprijnirea unor partide europene, cu astea aproprii Moldova. Nu așa că te duci și bei un pahar sau o sticlă cu Voronin și îi propui să fie președintele României”, a spus Victor Ponta la DC NEWS LIVE.

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a mărturisit că, pe vremea când era preşedinte, i-a propus fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, unirea Republicii Moldova cu România. Interesant este că Traian Băsescu se oferise să îi cedeze liderului comuniştilor de peste Prut preşedinţia României Mari, iar el urma să devină vicepreşedinte.

Traian Băsescu a reluat, de ziua Micii Uniri, ideea lansată în timpul mandatului său: "Următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu Republica Moldova". Fostul preşedinte a amintit şi episodul în care i-a propus lui Voronin, lider comunist, să înfăptuiască unirea.

"Tensiunile dintre mine şi Voronin au pornit de la asta, că i-am spus verde în faţă: 'Hai în Parlament amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi atunci Voronin a început să arunce pietre peste frontieră (. ..) Deci ăsta a fost un antiromân, dar nu un prorus", a declarat Băsescu la Conferinţa Românilor de Pretutindeni, de la Palatul Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel