Victor Ponta, mesaj după tragedia de la Club Colectiv

Premierul Victor Ponta a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe şi solidaritate, dintr-o şedinţă de urgenţă organizată la Palatul Victoria, în cadrul căreia s-a decretat trei zile de doliu naţional, începând din 31 octombrie, în urma tragediei de la Club Colectiv din București. 

"Vreau să transmit din suflet toate solidaritatea şi să fac un apel către toţi oamenii politici, cred că sunt momente când trebuie să lăsăm deoparte orice rivalitate şi să arătăm respect. Am fost informat de către vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Sănătăţii, secretarul de stat, domnul Arafat, de tot ce ţine de competenţele instituţionale. Înţeleg că intervenţia a avut loc în 11 minute de la primul apel către 112. De asemenea, înţeleg că, din punct de vedere medicale, a fost o mobilizare extraordinară. Vreau să mulţumesc tuturor celor de la SMURD, de la pompieri, medicilor. Înţeleg că acum avem tot ce ne trebuie, cum am avut şi azi-noapte, echipamente medicale, medici, tot ce este nevoie. Avem foarte mulţi vecini, prieteni care s-au oferit să ne ajute, doar să îmi spuneţi dacă este nevoie de ceva.

Vreau să prezint, în numele Guvernului României, acelaşi mesaj de solidaritate pentru cetăţenii străini care au fost răniţi sau au murit în urma acestei tragedii şi să spun că suntem în contact cu autorităţile din ţările respective.

Din păcate, în mandatul acestui guvern este a doua oară când avem realmente o tragedie naţională, după accidentul din Muntenegru. Sunt convins că cel de aseară putea fi evitat, dar ne dăm seama întotdeauna după. În consecinţa, cred că este de datoria noastră ca să cinstom şi să arătăm respect celor care şi-au pierdut viaţa şi propun declararea zilelor de doliu naţional, în data de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie. Dumnezeu să îi odihnească! Vă mulţumesc şi sper să nu ne mai vedem niciodată pentru asemenea subiecte şi să ne vedem doar pentru lucruri bune", a declarat premierul Ponta în ședința de urgență de a Guvern de sâmbătă.

Premierul Ponta ce revenit de urgență din Mexic, unde a participat la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, pentru a fi alături de autorități în coordonarea evenimentelor legate de incendiul de la Club Colectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel