EXCLUSIV  De ce nu a fost PNRR aprobat la Bruxelles. Negrescu, culise din PE: Au uitat să pună costurile... Sincope în planul României

Facebook Victor Negrescu
Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenţia asupra mai multor sincope din PNRR, din cauza cărora planul nu a fost încă aprobat la Bruxelles.

Totul a plecat de la o întrebare a Claudiei Ţapardel cu privire la sectorul educaţional şi la soluţiile de finanţare găsite pentru a rezolva cele mai stringente probleme din România. 

"S-au găsit soluţii pentru a investi în acele şcoli din mediul rural în care nu avem încă grupuri sanitare în interior? Sau nu avem încălzire? Nu mai vorbim de internet şi laptopuri într-o Europă care se vrea digitală şi cu educaţie în sistem online. Poate ar trebui să începem cu asta", a întrebat Claudia Ţapardel, cu referire la ce este stipulat în PNRR şi ce s-a discutat în acest sens la Bruxelles. 

Sincope în PNRR. Cumpărăm microbuze electrice, dar uităm de stațiile de încărcare

"Sunt multe probleme de genul acesta şi chiar într-o dezbatere la care au participat reprezentaţii Ministerului Fondurilor Europene şi ai Ministerului Educaţiei, am atras atenţia asupra unor astfel de probleme. Vă dau un exemplu. În varianta iniţială a PNRR, se vorbea de achiziţionarea unor microbuze care nu poluează, care ar fi fost distribuite în ţară. În planul prezentat, au uitat să pună costuri aferente staţiilor de încărcare. Practic, trimiteam autobuzele şi microbuzele, dar uitasem să punem chestiunea asta în reforma respectivă. Şi mai sunt sincope de genul ăsta, în care prezentăm o reformă, dar nu este suficient detaliată. 

De exemplu, în mediul economic au creat o măsură de sprijin care presupune instrumente financiare. Nu se dau granturi, nu se dau subvenţii, obligă companiile, care nu sunt bancabile, să meargă spre bănci să ceară un alt credit. Ori principala problemă din sectorul IMM-urilor este că o parte dintre acestea nu pot merge la bancă", a replicat Victor Negrescu, în cadrul emisiunii ”Din Culisele Europei”, by Claudia Ţapardel, de la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel