Vezi ce spunea Băsescu despre Victor Ponta în 2011- VIDEO

Traian Băsescu declara pe 14 martie, la TVR, în contextul apropierii unei moțiuni de cenzură, la acel moment, împotriva guvernului Boc, că Victor Ponta este doar un copilot , fără calităţi să conducă o maşină "de trei metri", deci în consecinţă nu va fi desemnat premier deoarece nu poate fi "pilot de ţară" şi nu i se poate da "manşa în mână".

 "Dar dl. Ponta este copilot la o maşină, ştiţi, dânsul mai participă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare aşa, de Fecioara Maria, cu sponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot", spunea Băsescu.

 "Deci stă în dreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care nu are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri, e copilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că dl. Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru. Nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru. Gândiţi-vă cum ar reacţiona Victor Ponta dacă să spunem ceea ce se întâmplă acum în lumea globală ne arată că se produce o revenire economică extrem de fragilă, dacă s-ar produce o reintrare a globului în recesiune. Cum ai lua cu unul ca Victor Ponta măsuri impopulare, dar necesare ca să nu arunci ţara în haos? Deci nu-l văd capabil de aşa ceva, e un copilot care nu poate fi pilot de ţară. Nu poţi să-i dai manşa în mână", a mai afirmat şeful statului, în martie 2011.

PreședinteleTraian Băsescu a mai avut ieșiri la adresa lui Victor Ponta. În septembrie 2010, șeful statului venea cu acuze grave.

 "Omul ăsta a venit preş la mine în birou, acest Victor Ponta, cum au mai venit şi alţii...şi mă întreba <<m-aţi putea sprijini la competiţia pentru alegerile de la Primăria Capitalei?>>. Răspunsul meu a fost: <<Nu, că nu ai şanse>>. În 2008, era la mine în birou, nu în altă parte, ca să nu fie dubii că m-am întâlnit la Golden Blitz, sau la Cireşica. Nu, la mine în birou acest Ponta, care astăzi vituperează împotriva preşedintelui era ca un preş. (...) Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta pe care îl vedeţi ţipând, ori nu mai pot să-i tolerez obrăznicia când îl ştiu câte parale face", a spus Băsescu, la B1 TV, pe 22 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel