Venezuela: Nicolas Maduro, de acord cu convocarea alegerilor anticipate

Maduro
Maduro

Nicolas Maduro s-a declarat, sâmbătă, favorabil convocării alegerilor legislative anticipate în cursul acestui an.

Nicolas Maduro s-a declarat, sâmbătă, favorabil convocării alegerilor legislative anticipate în cursul acestui an, alegeri care, dacă s-ar desfăşura la termen, ar avea loc anul viitor, transmite AFP.

Adunarea Constituantă, fidelă actualei puteri, cere „alegeri legislative anticipate în acest an (...) Sunt de acord şi mă angajez în favoarea acestei decizii”, a spus Maduro în faţa a mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la Caracas.

Adunarea Naţională (parlamentul), condusă de Juan Guaido, este singura instituţie controlată de opoziţia venezueleană, dar cele mai importante prerogative ale sale au fost transferate Adunării Constituante, formată numai din susţinători ai lui Maduro.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar. Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă, o nouă serie de proteste fiind în desfăşurare sâmbătă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel