Vasile Dîncu, despre Rareș Bogdan și Eduard Hellvig: El a trecut prin Golgota politicii

Sociologul Vasile Dîncu și moderatorul TV, Octavian Hoandră, au făcut afirmații la Realitatea TV, în cadrul emisiunii România 2019, despre directorul SRI Eduard Hellvig și prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan. 

Cozmin Gușă l-a întrebat pe Octavian Hoandră despre directorul SRI Eduard Hellvig. Hoandră și-a amintit un moment care a avut loc înaintea numirii lui Hellvig la șefia SRI.

'Înainte de a fi numit, cu vreo două zile, m-am întâlnit cu Edi. (n.r. Eduard Hellvig). El a făcut voluntariat. Era un student bun. Nu cred că a ratat vreo carte despre care se discuta la vremea aceea. M-a întrebat: ”Ce să fac?” I-am zis: Du-te! Și sunt mândru că a făcut acest lucru. A fost primul care a denunțat acele blestemate de protocoale' a spus Octavian Hoandră.

Însă, despre Rareș Bogdan, Octavian Hoandră nu a dorit să facă prea multe comentarii, menționând că nu vrea să vorbească despre prietenii săi: 'Îi doresc să aibă alături de el prieteni adevărați'.

De asemenenea, Vasile Dîncu prezent în emisiune a mărturisit că, atât Rareș Bogdan, cât și Eduard Hellvig i-au fost studenți. 

'Sunt absolut de succes. Dar, sunt diferiți. Eduard a fost un student bun, un om informat, a fost secretar general la PNL, a fost parlamentar european. A fost rănit puternic de instituția care verifica compatibilitățile, ANI. A trecut prin Golgota politicii. După ce s-a dus la SRI cred că a făcut o modificare curajoasă și importantă. El a adus serviciul în zona de umbră și penumbră, așa cum trebuie să fie un serviciu secret, și asta îl face să nu fie vizibil. De succesul lui ne dăm seama noi, care studiem viața politică. Cred că după SRI va face politică de succes”, a spus Vasile Dîncu despre Eduard Hellvig.

'Rareș era și un student și un jurnalist bun. Ce a făcut el este oarecum nefiresc. A părăsit o tribună care îi asigura un mare impact asupra publicului. A părăsit întregul pentru parte. El s-a dus către PNL și către un succes pe care îl preconiza. Personalitatea lui îl face să aibă un succes de moment. Nu știm ce se va întâmpla în viitor, pentru că cei care se bazează pe discurs, și pe acest moment de forță. El a intrat cu buldozerul în politică. Poate că uneori încearcă să forțeze schimbarea unui partid care e greu de făcut și pot deveni victime. Avem unul și în emisiune care a vrut să schimbe PSD-ul', a spus Vasile Dîncu, referindu-se și la Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel