Vasile Cepoi vrea servicii medicale private în spitale publice

vasile-cepoi-
vasile-cepoi-

Noua Lege a sănătăţii ar putea permite medicilor români să ofere servicii private în spitalele publice, lucru practicat deja în multe ţări din Uniunea Europeană, a declarat, joi, secretarul de stat Vasile Cepoi.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat că până acum două săptămâni au avut loc consultări pentru a identifica principalele aşteptări pe care societatea le are privind noua Lege a sănătăţii, fiind discutate principalele propuneri, urmând să se stabilească cum vor fi înglobate în viitoarea lege, scrie Mediafax.

Secretarul de stat a precizat că, referitor la asigurările de sănătate, opţiunea a fost de a crea un sisterm competitiv atât pentru pachetul de bază, cât şi pentru cel complementar.

"Un astfel de sistem este destul de greu de croit pentru că presupune multe reglementări, dar lucrăm la un astfel de proiect", a spus Cepoi.

"În majoritatea spitalelor, la ora unu - două activitatea se reduce foarte mult. Medicii pleacă în privat pentru că resursele financiare sunt insuficiente. Ce ar fi dacă spitalul ar putea să-i dea posibilitatea să desfăşoare tot în spital aceste activităţi private? O astfel de decizie ar aduce beneficii şi spitalelor. (....) Nu e o inovaţie românească, se întâmplă în multe ţări din Uniunea Europeană. Sperăm să facem acest lucru încă din acest an. Vom face modificări la Legea 95", a declarat Vasile Cepoi la conferinţa Mediafax talks about Helth Reform.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel