Vapor cu 12 sirieni la bord, abandonat în portul maritim Constanța. "Este o situație inacceptabilă"

Un vapor cu 12 navigatori sirieni la bord este abandonat în portul Constanţa. Oamenii nu au provizii și nu au mai fost plătiți de peste un an.

Un vapor cu 12 navigatori sirieni la bord este abandonat în portul Constanţa. Echipajul este fără provizii şi neplătit de peste un an, a informat Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

"Nava Ali Bey sub pavilion Panama şi acoperită de clubul de asigurare The American Club este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în portul Constanţa. Armatorul A&D Ship Management Co. SA este înregistrat în Panama şi are contacte în Turcia. Aici începe iarna, nava nu are combustibil şi mâncarea este pe sfârşite. (...) Salariile sunt restante de peste un an, iar un marinar are de primit salarii din ultimii 2 ani", au scris reprezentanţii SLN pe pagina de Facebook.

ITF România și Administrația Porturilor Maritime Constanta au găsit o soluție temporara pentru alimentarea cu energie de la cheu.

"Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă.", a spus inspectorul ITF, Adrian Mihalcioiu.

Publicată de Marinar Roman pe Marţi, 8 decembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel