Valeriu Tabără: Nu este exclusă o transformare a PDL în Mişcarea Populară

valeriu tabara (3)
valeriu tabara (3)

Crearea a tot felul de alianțe și numiri la nivelul județelor poate duce la o dispersie a PDL, astfel că nu este exclusă o transformare a partidului, până la toamnă, în Mișcarea Populară, a declarat la RFI, deputatul democrat-liberal Valeriu Tabără. Totodată, el nu crede că plecarea surprinzătoare a lui Sorin Frunzăverde din partidul aflat la putere impune organizarea unui congres extraordinar al PDL, dar Emil Boc trebuie să-și asume ”în totalitate” responsabilitatea pentru perioada de guvernare și evoluția partidului pe care-l conduce.

Valeriu Tabără nu-și poate explica deocamdată plecarea surprinzătoarea a lui Sorin Frunzăverde. "Mie mi se pare nefundamentată chestiunea legată de plecarea datorită unor conflicte cu conducerea PDL-ului de astăzi, pentru că am avut ocazia să particip la mai multe întâlniri ale Biroului Permanent Naţional, în calitatea mea de ministru şi sigur că au fost abordări diferite din partea lui Sorin în raport cu ceea ce se făcea în cadrul acestei reforme profunde şi mai ales a unor măsuri de austeritate pe care Guvernul Boc a fost nevoit să le ia. Sigur, ca un administrator la nivel judeţean, dânsul simţea mai bine pulsul primăriilor, aşa cum şi noi, deputaţii îl simţim, pentru că în primul rând, primarii şi consiliile locale şi mai ales proiectele din zonele rurale au avut de suferit foarte mult din cauza austerităţii. Părerea mea e că nu este un motiv de bază al plecării sale din PDL", a declarat deputatul.

Recunoscând că măsurile de austeritate luate de PDL în timpul guvernării au fost impuse pentru a a așeza România pe un ”făgaș cât de cât normal”,  Valeriu Tabără nu crede că se impune organizarea unui congres al PDL, altele fiind prioritățile partidului. "Nu cred că plecarea lui Sorin impune un astfel de congres. La această dată, PDL trebuie să pregătească cele două evenimente politice ale anului, respectiv alegerile locale şi cele parlamentare din toamnă, pe de altă parte să-şi asume în totalitate guvernarea, fără nici un fel de reţinere, pentru că măsurile pe care le-am luat, eu cred că se impuneau, iar România a fost aşezată pe un făgaş cât de cât normal datorită acestor măsuri".

Despre faptul că mai multe voci din PDL susțin că Emil Boc trebuie să plece din fruntea democrat-liberalilor și să dea unele explicații pentru situația actuală a partidului, Valeriu Tabără susține că fostul premier este în măsură să analizeze toate aceste realități și să-și asume responsabilitatea.

"Sunt două lucruri: partidul ca structură şi ca aşezare la această dată şi ceea ce înseamnă punctele de vedere ale unor lideri ai partidului. Domnul preşedinte Boc trebuie să facă o analiză foarte profundă a celor două situaţii şi eventual, împreună cu colaboratorii domniei sale, să găsească soluţii la ele. În orice caz, trebuie să traverseze această perioadă grea şi el este cel care îşi asumă în totalitate responsabilitatea a ceea ce a însemnat perioada de guvernare şi de când este la preşedinţia partidului", a afirmat deputatul democrat-liberal.

În legătură cu evoluția partidului în perioada imediat următoare, Valeriu Tabără nu crede că PDL se va rupe, dar se impune crearea unui nucleu dur care să urmărească principiile doctrinare ale unui partid de centru-dreapta.

"Nu cred că se va rupe PDL-ul, dar nu este exclusă o transformare a lui până la toamnă în ceea ce înseamnă Mişcarea Populară, pentru că iată, la nivelul judeţelor se întâmplă tot felul de alianţe, de numiri şi aşa mai departe. Eu cred că o astfel de chestiune nu poate continua, pentru că duce la o dispersie a partidului şi trebuie să se aşeze spre un nucleu foarte puternic, bazat pe câteva principii doctrinare, în primul rând pe cele pe care le-a urmat de câţiva ani încoace, de când a devenit un partid cu orientare de centru-dreapta", a explica Valeriu Tabără.

Citește și:

Scaunul lui Boc se clatină, după plecarea lui Frunzăverde. Liderii PDL îi cer demisia

Frunzăverde explică de ce a plecat. Ce funcție va avea în PNL. EXCLUSIVITATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel