Valentin Jucan (CNA) îl atacă pe Tiberiu Nițu: Nu înțelege valoarea independenței editoriale

alexandru-valentin-jucan-dcnews_639x426
alexandru-valentin-jucan-dcnews_639x426

Valentin Jucan, membru CNA, îl atacă pe Tiberiu Nițu, după afirmația procurorului general, că televiziunile să fie obligate "să difuzeze timp de câteva zile deciziile Consiliului Superior al Magistraturii.

”Procurorul General al României, domnul Tiberiu Nițu, a declarat ieri faptul că este necesară găsirea unui mecanism prin care televiziunile să fie obligate "să difuzeze timp de câteva zile deciziile Consiliului Superior al Magistraturii - CSM" care au ca obiect atingerile aduse independenței justiției de către unii radiodifuzori.

Apreciez că prin această declarație, domnul Tiberiu Nițu arată faptul că nu înțelege noțiunea și valoarea independenței editoriale a presei. A impune televiziunilor sau radiourilor ce anume să difuzeze este la fel de grav cu a impune ce să nu difuzeze.

CITEȘTE ȘI: Valentin Jucan-Laura Georgescu. Mail primit de la un angajat CNA

Din cauza pervertirii unor trusturi de presă, în scopuri politice sau personale, au existat și există radiodifuzori care preferă atacurile la sistemul judiciar, considerând că jurnalismul corect nu este de folos. Această stare nu se poate rezolva, însă, în forma nedemocratică propusă de domnul Tiberiu Nițu.
Reamintesc atât domnului Procuror General cât și radiodifuzorilor prevederile Legii audiovizualului nr. 504 din 2002, art. 6, alin. 3: "Sunt interzise ingerințe de orice fel în conținutul, forma sau modalitățile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităților publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine". spune Valentin Jucan într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel