Vacanță în Italia. Concediu în renumita Insulă Capri (GALERIE FOTO)

Dacă îți dorești o vacanță deosebită, poți alege Insula Capri din Italia. Peisajele minunate îți taie respirația.

Insula, care a fost o stațiune de relaxare încă de pe vremea romanilor, te întâmpină cu parfumul amestecat al florilor de iasomie, mandarin, lămâi sau portocal, cu arbori exotici, smochini, banani, scrie prinvacanta.ro.

Capri este o insulă situată în Marea Tireniană, în largul Peninsulei Sorrentine, în partea de sud a Golfului Napoli, în regiunea Campania din Italia, scrie observatornews.ro. Insula Capri are două localități, Capri și Anacapri, fiecare cu partea sa de peisaje splendide. Feriboturile ajung în portul Marina Grande din Capri.

Unele dintre principalele atracţii ale insulei includ Marina Piccola (micul port), Belvedere din Tragara (o promenadă panoramică înaltă, căptușită cu vile), crăpăturile de calcar numite stive de mare care se proiectează deasupra mării (faraglioni), orașul din Anacapri, Grota Albastră (Grotta Azzurra), ruinele vilelor romane și priveliștile diferitelor orașe din jurul insulei Capri, inclusiv Positano, Amalfi, Ravello, Sorrento, Nerano și Napoli.

Din Grădinile lui Augustus vei avea parte de priveliște care îţi taie răsuflarea și care cuprinde insula Faraglioni și insula Via Krupp. În partea de sud a insulei, vei regăsi cele mai frumoase plaje din Capri, unde iahturile de lux ancorează în larg pentru a se bucura de briza caldă pe care o oferă această parte protejată a insulei. 

Vezi și: Vacanță în Italia. Cinque Terre, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat (GALERIE FOTO)

Cum ajungi pe Insula Capri

Pentru a ajunge pe Insula Capri trebuie să iei feribotul din Napoli, Sorrento sau orășelele principale de pe Coasta Amalfi. Feribotul te va duce în portul principal al insulei, Marina Grande din Capri, potrivit designedtotravel.ro. Pe insulă există o rețea de autobuze care te transportă între Capri, Anacapri și portul Marina Grande. Funicularul te duce din Marina Grande sus în centrul orașului Capri, direct în Piazzetta.

Vezi și: Vacanță în Italia. Portofino, concediu de lux pe Riviera Italiană (GALERIE FOTO)

Vacanță în Italia. Concediu de vis pe Coasta Amalfi (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel