Vacanță în Italia. Cinque Terre, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat (GALERIE FOTO)

Dacă anul acesta ți-ai propus o vacanță specială, Cinque Terre este locul ideal în care poți merge. Înainte de a-ți rezerva biletul de avion, poți arunca un ochi pe galeria foto pe care ți-am pregătit-o.

Una dintre cele mai frumoase regiuni istorice pe care le putem vizita este faimoasa Cinque Terre. În nordul Italiei, în regiunea Liguria, pe coasta mării, se află cinci sate vechi de secole - Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Riomaggiore și Manarola. Construite pe stâncă, chiar deasupra apei, cele cinci sate sunt și astăzi aproape rupte de civilizația modernă.

Nici nu se poate ajunge cu mașina acolo, potrivit historia.ro. Singurele opțiuni sunt trenul, feribotul sau drumul pietonal de pe coastă. Regiunea este protejată și grație statutului său de patrimoniu UNESCO și de includerea în Parcul Național Cinque Terre. Populația locală, deși adaptată la noile cerințe turistice, continuă să trăiască așa cum a făcut-o timp de sute de ani, izolată de restul țării și ocupându-se, în principal, de pescuit.

Vezi și: Vacanță în Italia. Concediu de vis pe Coasta Amalfi (GALERIE FOTO)

Orăşelul Monterosso este cel mai mare dintre cele 5 prezentate şi este atestat documentar din anul 1056, potrivit calatorulmultumit.ro. Are cele mai multe facilităţi turistice, de la hoteluri până la prezenţa unei plaje cu nisip. 

Vernazza este localitatea cea mai pitorească dintre cele cinci. Sunt destul de puţine hoteluri, dar multe B&B. Casele sunt construite pe o singură stradă centrală care este perpendiculară, accesibilă prin numeroase trepte.

Corniglia este orăşelul care nu se întinde până la mare deoarece este situat peste un promontoriu pietro, la 100 m deasupra nivelului mării. Casele sale sunt joase şi largi. 

Manarola este o bijuterie arhitectonică cu case-turnuri specifice stilului genovez. Fondat în secolul XII, numele său derivă de la “magna roea”, o roată de moară foarte mare care aparţinea oraşului. 

Riomaggiore este considerat a fi cel mai liniştit orăşel dintre cele cinci. O mulţime de case foarte colorate construite în stil ligurian sunt aşezate în jurul unui port săpat în mod natural între stânci.

Vezi și: Vacanță în Grecia. Insula Skiathos, destinația de vis pentru concediul tău (GALERIE FOTO)

Cum ajungi în Cinque Terre

Cele mai apropiate aeroporturi sunt cel din Genova aflat la 100 km distanţă şi cel din Pisa la 120 km. Iar apoi luaţi trenul. Trenurile care circulă pe direcţia Pisa-Genova vă ajută să ajungeţi în orice orăşel doriţi, potrivit calatorulmultumit.ro. Trenurile Intercity opresc doar în Riomaggiore şi Monterosso. Trenurile regionale care pleacă din gară La Spezia opresc în toate cele 5 oraşele.

Vezi și: Sicilia, în imagini fabuloase. Mix de Grecia, Italia și Africa pe o singură insulă - GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel