Vacanță în Grecia. Insula Skiathos, destinația de vis pentru concediul tău (GALERIE FOTO)

Dacă ai de gând să îți petreci concediul în Grecia, îți recomandăm Insula Skiathos. Vei fi fascinan!

Insula Skiathos are o suprafață de doar 48 de kilometri pătrați, unde vei găsi 60 de plaje, unele mai mici, altele mai mari, cu pietriș sau nisip fin, scrie descoperalocuri.ro. Face parte din grupul de insule grecești Sporades împreună cu Skopelos, Alonissos și Skyros. 

Skiathos Town reprezintă una dintre atracțiile principale ale insulei. Lcul de promenadă cel mai căutat al oraşului este vestita stradă comercială Papadiamantis, potrivit jurnalulalinutei.ro. Mănăstirea Evanghelistria este amplasată pe drumul care împarte insula în două, pe direcţia nord-sud. Este impresionantă atât prin poziţionarea şi arhitectura ei, cât şi prin liniştea pe care o emană şi multitudinea de flori şi pisici întâlnite acolo.

Vezi și: Vacanță în Grecia. Noi reguli de călătorie

Plaje renumite

Cea mai frumoasă și mai vestită plajă a insulei este plaja Koukounaries, care deține steagul albastru și care este amenajată cu șezlonguri din lemn, umbreluțe din stuf, facilități pentru practicarea sporturilor acvatice, taverne și standuri cu băuturi răcoritoare.

Foarte aproape de stațiunea Koukounaries ve găsi și plaja Banana, o plajă foarte iubită și apreciată de cei tineri pentru petrecerile exotice, potrivit descoperalocuri.ro. 

Plaja Lalaria se află în topul preferințelor turiștilor, în ciuda faptului că este acoperită cu pietricele și nu cu nisip fin iar accesul este destul de greoi, putându-se ajunge aici doar cu vaporașul sau cu barca.

Sudul insulei, locul în care se regăsesc cele mai populare stațiuni, este foarte animat, plin de turiști, hoteluri și restaurante, în timp ce în Nord liniștea domnește, iar turiștii vin aici în număr foarte mic. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Cum ajungi

Cu avionul, durata călătoriei de la București la Insula Skiathos nu depășește mai mult de o oră. Cu mașina, din București până în Skiathos, sunt aproximativ 950 de kilometri. Transferul cu ferry durează două ore jumătate, potrivit sacalatorim.ro.

Mulţi aţi văzut filmul "Mamma Mia". Aici a fost turnată o singură scenă, restul fiind filmate pe insula vecină Skophelos. Echipa tehnică şi câţiva actori au fost cazaţi în Skiathos, starurile Maryl Strip şi Pierce Brosnan fiind cazaţi pe yahturi.

Vezi și: Vacanță Grecia. Imagini minunate din Insula Naxos (GALERIE FOTO)

Vacanță în Grecia. Imagini din Halkidiki, destinația preferată de români (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel