Vacanță în Grecia. Imagini din Halkidiki, destinația preferată de români (GALERIE FOTO)

Halkidiki este una dintre destinațiile din Grecia preferate de români. Ți-am pregătit câteva imagini din posibila ta vacanță din acest an.

Halkidiki e una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia. Peninsula se află în nordul Greciei şi este compusă din 3 braţe: Kassandra, Sithonia şi Athos. Turiştii sunt atraşi de peisajele impresionante, deliciile culinare specifice zonei, monumentele istorice, sporturile nautice sau distracţiile nocturne, potrivit infoturism.ro. Plajele din Halkidiki sunt renumite pentru nisipul lor fin şi apa limpede, de un albastru cristalin.

Cele mai frecventate staţiuni din peninsula Halkidiki sunt: Hanioti, Nea Moudania, Kalithea, Pefkohori (braţul Kassandra), Vourvourou, Sarti, Neos Marmaras, Kriopigi şi Porto Caras (braţul Sithonia).

Dacă sunteți tineri și doriți distracție și viață de noapte, trebuie neapărat să vă cazați în brațul Kassandra, zona Kalithea – Pefkohori, eventual chiar în Kriopigi, scrie umblu-teleleu.ro. Pentru familiile care doresc liniște și relaxare, cazați-vă în Sithonia, unde tarifele la cazare sunt în general și mai mici, sau în Ouranopolis, pe brațul Athos. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Imagini din Thassos, insula de smarald a grecilor (GALERIE FOTO)

Cele trei brațe ale peninsulei Halkidiki

Kassandra, brațul vestic - plaje fine cu apă cristalină, peisaje care-ți vor taia respirația, dar și multe opțiuni de distracție. Restaurantele se întrec în satisfăcut papilele gustative ale turiștilor. Aici, vei regăsi cluburi, spectacole de dans, festivaluri și câteva evenimente locale, potrivit blog.probooking.ro.

Sithonia, brațul central - Este o zonă mult mai liniștită, cu peisaje luxuriante și o mulține de plaje. Nu prea sunt cluburi de noapte și zone gălăgioase. Aceeași varietate o vei găsi și în rândul restaurantelor.

Aghion Oros, cunoscut și ca Sf. Munte, brațul estic - Iubitorii de spiritualitate pot merge în pelerinaje la multitudinea mânăstirilor ortodoxe de aici. Zona este muntoasă, cel mai înalt vârf atingând 2033m. Prin tradiție, numai bărbaților le este permisă intrarea şi găzduirea peste noapte în sfintele locaşuri. Nici bărbaților nu le este foarte ușor să viziteze această regiune, având nevoie în avans de o viză bizantină. Permisiunea de vizită şi cazare se ridică personal din Thessaloniky sau din punctul de îmbarcare de la Ouranopolis. 

Vezi și: Condiții de călătorie în Grecia în perioada 14-24 mai 2021. Documente necesare și ce restricții sunt în vigoare în Grecia

Cum ajungi în Halkidiki

Aflată la aproximativ 700 km de România, accesul în peninsulă Halkidiki se face fie prin intermediul avionului (aeroportul din Salonic), cu autocarul sau cu maşina personală, potrivit inforturism.ro.

Cu maşina personală

Distanţa Bucureşti – Halkidiki este de 748, iar călătoria durează cel mult 12 ore.

Cu autocarul

Călătoria durează tot în jur de 12 ore, iar traseul parcus este: Bucureşti - Ruse - Sofia - Promachonas – Halkidiki.

Cu avionul

Aeroportul Salonic se află la 15 km de centrul oraşului şi 87 km de peninsula Halkidiki. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel