Vacanță în Grecia. Imagini din Thassos, insula de smarald a grecilor (GALERIE FOTO)

Dacă ai de gând să-ți petreci concediul de vară în insula grecească Thassos, poți arunca o pirivire pe câteva imagini din paradisul elen, care se află aproape de București. Vezi ce ți-am pregătit în galeria foto de mai sus.

Thassos face parte din regiunea Kavala şi este a douăsprezecea cea mai mare insulă grecească, având o populaţie de 14.000 locuitori, potrivit concediu.com. Capitala poartă numele insulei, "Limenas Thasou", tradus pentru turişti "Port of Thasos".

Insula Thassos este recunoscută pentru culoarea de smarald a apei, dar și pentru vegetația bogată, fiind una dintre cele mai verzi insule grecești.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Thassos

Primăvara, insula îşi recapăta verdele de smarald. Temperaturile urcă până la maxime de 36 grade vara, iar serile aduc o briză plăcută. Toamna, vremea este perfectă pentru a explora comoriile insulei. Iernile sunt blânde în Thassos, cu ceva precipitaţii, temperaturile coborând pana la maximum 15 grade.

Cum ajungi în Thassos

Cu maşina - traseul până în portul Keramoti, cu trecere la frontiera Makaza, poate fi parcurs în aproximativ 9 ore (aprox 1000 km). Taxa de ferry este 50 euro pentru o maşină şi 3 pasageri.

Cu autocarul - în excursii organizate, după un drum de 12 ore.

Cu trenul - pe ruta Bucureşti – Sofia – Salonic. Durata călătoriei este de aproximativ 18 ore.

Cu avionul - Insula Thassos nu are aeroport propriu şi este ajutată de BIG Airport Alexandros, situat pe continent, la aproximativ 20 km de portul din Keramoti. O altă posibilitate este aeroportul Macedonia din Salonic, dar şi aeroportul din Kavala. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Mykonos, imagini din paradisul elen. Galerie foto cu vestita insulă grecească

Thassos, o insulă mică, dar superbă

Pe cât de mică, pe atât de complexă este această insulă, potrivit vacantacumasina.ro. Vreţi distracţie? Staţi în Limenas. Vreţi mai mult soare? Începeţi ziua în est – Paradise Beach sau Golden Beach, iar seara în vest – Skala Marion sau Skala Prinos.

Vreţi adrenalină? Duceţi-vă la Giola! Vreţi plajă unică? Relaxaţi-vă la Marble Beach. Vreţi tradiţie? Vizitaţi satele Panagia sau Theologos. Vreţi peisaj? Faceţi un ocol al întregii insule. Nu vă ia mai mult de 2 ore şi veţi rămâne plăcut impresionaţi.

Vezi și: Ce trebuie să faci înainte de a pleca în vacanță, în pandemie. Cei mai importanți pași

Kefalonia, superba insulă grecească de unde era bunicul lui Ion Luca Caragiale (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel