Ce trebuie să faci înainte de a pleca în vacanță, în pandemie. Cei mai importanți pași

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ciprian Enea, consultant în turism, a explicat ce trebuie să facă fiecare român înainte de a pleca în vacanță, în contextul pandemiei.

"Trebuie să fim foarte atenţi atunci când plecăm într-o călătorie în străinătate, fie vacanţă, fie  călătorie în interes personal sau în interes de serviciu. În primul rând, este important să verificăm în permanenţă situaţia epidemiologică din destinațiile respective pentru a vedea în ce condiţii putem intra în ţara în care urmează să mergem.

Este foarte important să avem grijă ca toate documentele necesare, din perspectiva coronavirusului, pentru a intra în destinația respectivă să fie în ordine. Sunt țări în care suntem primiţi dacă suntem vaccinaţi sau dacă avem un test prin care să  demonstrăm că suntem negativi sau pur şi simplu că am avut boala în ultimele 90 de zile.

Este foarte important, apoi, să verificăm dacă la întoarcerea în ţară unul dintre membrii familiei noastre, în special copiii, în cazul în care adulţii sunt vaccinaţi, nu vor fi nevoiţi să îşi petreacă timp în carantină, dacă ţara respectivă este pe lista roşie a României. Apoi, este important să facem o asigurare de călătorie.

Asigurare storno

Avem la dispoziţie companii care ne pot ajuta să încheiem o poliţă de asigurare care să acopere şi accidentele de sănătate, din perspectiva coronavirusului, şi, nu în ultimul rând, recomandăm o asigurare de tip storno, care ne permite să ne recuperăm banii, în cazul în care nu mai putem ajunge în destinaţia respectivă, dacă motivul pentru care nu mai putem ajunge este asigurat de poliţa pe care o încheiem", a explicat Ciprian Enea, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3.

De asemenea, trebuie să avem serviciul roamning activat, acces la internet, suficientă baterie la telefon şi să pregătim din timp toate lucrurile pe care vrem să le punem în bagaj.

Din 14 mai 2021, până în 24 mai 2021, sunt noi reguli pentru vacanța în Grecia. Vezi mai multe detalii: Condiții de călătorie în Grecia în perioada 14-24 mai 2021. Documente necesare și ce restricții sunt în vigoare în Grecia

Vezi și: ANAT cere ELIMINAREA carantinei pentru românii care vin din ţări de pe lista galbenă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel