Kefalonia, superba insulă grecească de unde era bunicul lui Ion Luca Caragiale (GALERIE FOTO)

Se știe că românii sunt îndrăgostiți de Grecia, iar Kefalonia este una dintre insulele care îți taie respirația prin peisajele ei superbe. Unde mai pui că bunicul lui Ion Luca Caragiale era un grec originar al locurilor. 

Bunicul lui Ion Luca Caragiale, Ştefan Caraialis, grec originar din insula Kefalonia, fusese bucătarul domnitorului Ioan Caragea și venise la București în suita acestuia de la Constantinopol, cartierul general al aristocraţiei greceşti la acea vreme. Fără să aparţină vreunei mari familii, Ştefan bucătarul făcea parte din anturajul unuia dintre cei mai bogaţi boieri greci ai epocii, scrie historia.ro.

Primul său fiu, Luca, tatăl viitorului dramaturg, s-a născut şi el la Constantinopol, la curtea lui Caragea. Frații acestuia, Costache și Iorgu Caragiale, născuți în România, au făcut parte din elita teatrului românesc de la începuturile sale, Costache fiind primul director al Teatrului Național din București. Mama lui Caragiale se trăgea dintr-un neam de negustori greci brașoveni. 

Kefalonia este cea mai mare insulă dintre cele ionice, cu o suprafaţă de aproape 690 de kilometri pătraţi şi o populaţie de peste 45.000 de locuitori. Plaja Myrtos este catalogată ca fiind una dintre cele mai frumoase din Grecia (dacă nu chiar din lume), primind numeroase distincţii pentru curăţenie şi frumuseţe naturală.

Vezi AICI imagini din superba insulă grecească.

Vezi și: Mykonos, imagini din paradisul elen. Galerie foto cu vestita insulă grecească

Vacanță în Grecia. Galerie foto din Zakynthos, toate motivele să-ți petreci vacanța în Zante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel