Vacanță în Grecia. Noi reguli de călătorie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Sunt condiții noi pentru călătoria în Grecia, importante pentru cei care pleacă în vacanță.

În Grecia, în perioada 19-26 iunie, sunt permise şi testele rapide făcute la un laborator autorizat şi traduse în engleză. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligaţia să prezinte test PCR la intrarea pe teritoriul elen. Apoi, după 26 iunie, în funcţie de situaţia epidemiologică din Grecia, se va hotărî dacă se vor prelungi sau se vor anula unele din acesste măsuri. Deocamdată, în Grecia, au scăzut foarte mult cazurile de infectare. 

Vezi și: Vacanță în Grecia. Skopelos, insula superbă din "Mamma Mia!" (GALERIE FOTO + VIDEO)

Cu toate că există aceste teste rapide negative, nu se poate intra în Grecia dacă nu ai completat formularul de identificare a pasagerului (PLF) cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. De asemenea, intrarea în Grecia se poate face şi pe baza certificatului de vaccinare, la 14 zile de la rapel sau printr-un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte ori dacă ai un certificat prin care să poţi să dovedeşti că ai trecut prin boala şi te-ai vindecat, în urmă cu 2-9 luni.  

Despre Passenger Locator Form (PLF)

Toți turiștii trebuie să completeze acest formular până în ziua intrării lor pe teritoriul Greciei. În cadrul acestuia trebuie să se  specifice informații detaliate despre țara de unde vin, durata șederii lor în alte țări anterior intrării în Grecia, adresa unde vor sta pe teritoriul elen. În cazul unui circuit cu mai multe cazări, trebuie trecută cel puțin cazarea din primele 24 de ore ale sejurului. Un singur formular (PLF) este suficient pentru toată familia.

După completare, turiștii vor primi pe email o confirmare, ce conține un cod QR care trebuie prezentat autorităților elene pentru a fi scanat la intrarea în Grecia. Fără acest cod, intrarea pe teritoriul elen nu este permisă.

Vezi și: Vacanță în Grecia. Imagini din Halkidiki, destinația preferată de români (GALERIE FOTO)

Vacanță în Grecia. Imagini din Thassos, insula de smarald a grecilor (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel