Uraganul Iota face ravagii. A început să se resimtă şi în Honduras

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Uraganul Iota a început să se resimtă şi în Honduras, provocând marii inundaţii. Furtuna a ucis până acum două persoane în Columbia, una în Panama şi patru în Nicaragua. Iota a afectat mai mult de 2,5 milioane de persoane şi a lăsat în urmă 200 de morţi şi dispăruţi.

Honduras este sub alertă roşie. Furtunile intense provocate de venirea uraganului Iota a inundat străzile transformându-le în râuri pline de maşini. Comunicarea a fost tăiată în toată ţara şi au fost închise toate căile de circulaţie terestre şi aeriene.

Nicaragua a fost lovită de uraganul de categoria 5 cu o viteză de 260 km pe oră lăsând în urmă acoperişuri zburate, străzi inundate, pomi căzuţi şi o atmosferă tristă după ce a fost devastat de 2 uragane în mai puţin de 15 zile.

Din fericire uraganul a început să piardă din putere pe măsură ce s-a îndreptat spre nordul insulei transformându-se într-o furtună tropicală cu vânturi de 105 km pe oră.

Guvernul a cerut ajutor internaţional

Au fost evacuate mai mult de 40.000 de persoane din zona de impact, iar guvernul a cerut ajutor internaţional pentru a evita foametea care cuprinde ţara. Şi în arhipelagul columbian uraganul Iota a măturat în proporţie de 98% insula Providencia lăsând aproape 6.000 de persoane fără casă.

San Andres, Cartajena şi Santa Catalina au fost puternic lovite. Panama, Guatemala şi Costa Rica au fost afectate de uragan raportând inundaţii puternice, revărsări de râuri şi alunecări de teren. Sezonul actual al uraganelor din Atlantic a doborât recorduri. Iota este a 13-a din cele 30 de furtuni înregistrate anul acesta care a ajuns la statutul de uragan, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel