Ura electrică. Copii, învățați să cânte: Bunica este o scroafă

Bunica e o scroafă bătrână poluatoare, cântă un cor de copii, folosit ca instrument politic în Germania. Un pretins spectacol de satiră, difuzat de postul WDR, a rupt audiențele de Crăciun. Un frumos cadou oferit generațiilor care au reconstruit Republica Federală și au reunificat Germania. 

Mașina bunicii consumă o mie de litri de benzină pe lună, bunica mănâncă multă carne, deci e o scroafă bătrână poluatoare, fredonează micuții, pe versurile vreunui tânăr inspirat de Greta Thunberg.

Pentru a bloca energia nucleară, vânzătorii de petrol sau gaz natural s-au folosit, la vremea lor, de un sentiment: frica. Mișcările tip Greenpeace au apăsat până la podea pedala accelerației sentimentale, iar frâna rațiunii n-a prea fost folosită. Pentru politicienii care utilizează, acum, ideologia ”green”, frica nu mai e de ajuns. S-a trecut la alt nivel, la altă armă din bagajul manipulărilor emoționale: ura.

Astfel de tehnici de spălare a creierului au dat rezultate. Mao a folosit entuziasmul tinerilor în revoluția sa culturală: bunica era o scroafă intelectuală, deviaționistă, care se abătea de la linia partidului și nu-l venera îndeajuns pe conducător. Comunismul a fost prezentat ca inevitabil, în logica istoriei. Omul nou (unde am auzit recent chestia asta?) urma să-i înlocuiască pe bunicii săi chiaburi, porci care prețuiau proprietatea individuală și nu contribuiau la progresul societății. 

De ce să nu aibă și noile genenrații propriile utopii. De ce nu-i lăsați să salveze planeta, cu mașini electrice și tofu importat din Brazilia? Dacă poți crede în filmele cu supereori, de ce n-ai crede și în supermașina electrică, nepoluantă? Doar gazul adus de Northstream 2 nu se vede, cum nu se vede nici pixelul albastru, pe ecran, cine s-ar fi gândit că electricitatea are aceeași amprentă de CO2 ca benzina? Sau că friptura de porc poluează mai puțin decât vaporul care cară brânză din soia peste ocean?

Totalitarismul ecologist e la fel de toxic ca totalitarismul politic. Da, energia nucleară are riscuri, dar soluția nu e interzicerea ei, ci perfecționarea măsurilor de siguranță. La fel în cazul ingineriei genetice. Agricultura așa-zis ecologică înseamnă fie defrișări, fie exterminări: nu poate susține viața a 9 miliarde de oameni. Soluția oferită de știință, biotehnologia, a fost respinsă, în Germania, chiar de generația bunicii poluatoare, care se temea că nepoții ei vor cădea pradă plantelor Frankenstein. În pușcărie, să nu primească nicio coajă de tofu!

P.S.

Australia, care se luptă acum cu un dezastru mult mai grav decât Cernobâlul, este una dintre marile puteri economice mondiale care au refuzat energia nucleară. Frica, dar și interesul: are uriașe rezerve de huilă. Iar dacă o ține tot așa încălzirea globală, tot continetul va fi făcut cărbune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel