Cu siguranţă, scena economică globală a fost marcată în săptămâna trecută de întâlnirea liderilor Germaniei şi Franţei, cancelarul Angela Merkel şi respectiv, preşedintele Nicolas Sarkozy, care la Paris, pentru a nu ştiu câta oară, au demonstrat că acţionează în beneficiul marii finanţe şi mai puţin a contribuabilului european, care cu o consecvenţă şi o conştiinciozitate demne de o cauză mai nobilă, continuă să alimenteze bugetele naţionale şi cel european cu importanţe resurse financiare, din taxele şi impozitele percepute de guverne, cu o rigurozitate dusă aproape de extremis.
autor: Ionel Blănculescu
Cei doi şi-au propus un obiectiv, pe atât de simplu de enunţat, pe atât de complicat de realizat şi anume, să recâştige încrederea. Cui? Aceasta este o întrebare mai grea, ce suportă anumite comentarii.
Printr-o concurs de complicităţi, multe state din Uniunea Europeană şi nu numai, putem vorbi şi de SUA, au crescut valoarea datoriei publice la un nivel inacceptabil.Criza economică globală a făcut ca acest nivel, ce a depăşit de mult pragul pericolului, să ajungă sub formă de informaţie economică la cunoştinţa contribuabilului colectiv european, care efectiv a rămas perplex la o asemenea performanţă.Acesta ştia din proprie experienţă,la nivelul gospodăriei proprii, că nu poate consuma mai mult decât produce, iar dacă o face, cu resurse imprumutate şi la scadenţă nu-şi rambusează obligaţiile, este executat silit, procedurile avansând foarte rapid spre faliment. Tot el mai ştia de la firma la care lucra, că acelaşi tratament se aplică şi unei companii care consumă mai mult decât produce.
Citeşte mai departe pe blanculescu.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu