EXCLUSIV  UNIFICAREA dreptei. "Este o capcană să stai alături de PSD". Scenariu bombă pe scena politică-VIDEO

Cristian Buşoi, candidatul la funcţia de preşedinte PNL, a fost întrebat la interviurile DC News Live dacă are în vedere unificarea dreptei.

"Este un subiect foarte serios pe care nu aș vrea să îl abordez înainte de a avea o discuție foarte așezată în interiorul partidului. Oricum trebuie să evităm situațiile în care facem oferte de colaborare, public, și apoi suntem refuzați tot public, fiind puși într-o situație destul de delicată. Cred însă că există un partid cu care nu putem face alianțe în viitor sau proiecte comune de guvernare și acesta este PSD.

Altfel, în funcție de arhitectura parlamentară, în funcție de anumite situații, cred că trebuie să fie deschidere față de orice alt partid. Cel mai important lucru pentru PNL este ca partidul nostru să fie centrul în jurul căruia se fac orice fel de alianțe sau construcții politice pentru că PNL este partidul care contează cel mai mult pe centru-dreapta. Dacă va avea un scor de peste 30% în sondaje, cred că va fi mult mai ușor să construim în jurul nostru. Obiectivul numărul unu este să facem ca PNL să fie puternic și consistent", a zis Cristian Bușoi la DC News Live.

Liberalul a spus că nu are în vedere readucerea ALDE în sânul PNL; cel puțin nu în viitorul apropiat.

"Nu cred că este o discuție care poate avea o aplicabilitate imediată. În acest moment, ALDE se află într-o coaliție de guvernare cu PSD. Orice discuție nu poate avea loc decât după ce ALDE va înțelege că este o capcană să stai alături de PSD și că sunt mai degrabă folosiți decât valorizați în această construcție".

Vedeți răspunsul integral după minutul 31:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel