Ungaria, raport către NATO. Plan de înarmare suplimentară

NATO
NATO

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a informat-o pe Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, despre evoluţiile în domeniul apărării în Ungaria în timpul unei reuniuni la Budapesta, a anunţat marţi ministerul său, citat de MTI.

 Szijjarto i-a declarat 'partenerului său de negociere că o schemă cuprinzătoare de dezvoltare' a forţelor armate este în desfăşurare pentru a servi nu numai securităţii Ungariei, ci şi întăririi NATO, se menţionează într-un comunicat de presă. El a adăugat că Ungaria a continuat să participe la misiunile NATO dincolo de puterile sale, planificând să-şi mărească contingentul din Kosovo la şaptezeci de membri şi contribuţia la misiunea din Afganistan la patruzeci. În plus, Ungaria va participa la apărarea aeriană a statelor baltice pentru patru luni în acest an, a spus el.

Protecție pentru ungurii din Ucraina

Szijjarto i-a mai declarat lui Gottemoeller că 'Ungaria nu va sacrifica comunitatea etnică maghiară din Transcarpatia într-o relaţie geopolitică şi se aşteaptă ca Ucraina să respecte drepturile etnicilor maghiari care trăiesc acolo'. Gottemoeller a participat la o întâlnire a ambasadorilor organizată de minister şi a purtat de asemenea discuţii cu ministrul ungar al apărării Tibor Benko. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel