Ungaria. Ambasada României, atacată. Dăncilă: Inacceptabil. Mesaj către Budapesta

Eurodeputatul Viorica Dăncilă condamnă comportamentul "extremiştilor" maghiari din Mişcarea "Celor 64 de Comitate" care au acoperit emblema ambasadei României din Budapesta cu un steag al ţinutului secuiesc. Ea solicită şi cere autorităţilor din această ţară să îi sancţioneze pe vinovaţi. 

"Gestul extremiştilor maghiari este inacceptabil şi trebuie sancţionat fără echivoc de către autorităţile maghiare. România sărbătoreşte în 2018 Centenarul şi, chiar astăzi, Ziua Culturii Române. Cu atât mai mult, în acest context, vorbim despre un act sfidător şi periculos, care arată disponibilitatea extremiştilor de a exploata o temă ce nu îşi are locul în Europa secolului XXI", a afirmat luni Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat. 

Ea a precizat că, "tocmai pentru a arăta că nu tolerează şi nu încurajează astfel de comportamente, autorităţile maghiare trebuie să ia atitudine". 

"Românii şi maghiarii sunt, împreună, în Uniunea Europeană, iar drepturile acordate minorităţii maghiare din România sunt exemplu de bune practici în materie pentru toate statele democratice. Este important ca bunele relaţii dintre cele două ţări şi dintre cele două naţiuni să nu fie afectate de comportamentul unor oameni, de oricare parte s-ar afla ei, care promovează mentalităţi extremiste şi revanşarde, aşa cum s-a întâmplat doar în cele mai negre momente ale istoriei europene", a adăugat Viorica Dăncilă. 

Presa a relatat că, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, membri ai Mişcării "Celor 64 de comitate" au acoperit cu un steag al ţinutului secuiesc placa cu stema de pe sediul Ambasadei României din Budapesta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel