Un nou răspuns Facebook pentru cei care critică reţelele de socializare

facebook-logo2
facebook-logo2

Facebook a răspuns vineri, într-un post de pe blogul corporaţiei, criticilor venite din partea cercetătorilor şi reprezentanţilor industriei de tehnologie care susţin că cea mai mare reţea de socializare din lume a transformat felul în care oamenii se comportă şi îşi exprimă emoţiile.

Facebook a argumentat că reţelele de socializare pot fi benefice pentru bună-starea oamenilor dacă aceştia folosesc tehnologia într-o manieră activă, cum ar fi să trimită mesaje prietenilor, nu într-o manieră pasivă, cum ar fi derularea fluxului de postări al altor oameni.

Este pentru a doua oară în această săptămână când Facebook a publicat o astfel de replică, subliniind dorinţa de a apăra un model de business care transformă atenţia utilizatorilor în publicitate, conform Agerpres.

Marţi, compania a dat publicităţii un comunicat în care spunea că fostul director Chamath Palihapitiya, care, în cadrul unei conferinţe, a acuzat în mod public Facebook că a distrus funcţionarea societăţii, a lipsit şase ani şi nu era la curent cu eforturile companiei de a-şi îmbunătăţi serviciile.

Joi, Palihapitiya şi-a revizuit declaraţia, scriind într-un post de Facebook că reţeaua este o influenţă pozitivă în lume.

[citeste si]

Servicii online precum Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat şi YouTube au fost criticate pentru natura lor adictivă şi promovarea comportamentelor antisociale. Un studiu publicat în luna martie de o echipă de cercetători americani, a ajuns la concluzia că folosirea acestor servicii cel puţin două ore pe zi este corelată cu sentiment de izolare socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel