Un membru în CA face praf grila TVR: Doar Mihaiu va merge, dar mi-e teamă să nu facă unele concesii politice

TVR2
TVR2

Un membru al Consiliului de Administrație al TVR face praf noua grilă propusă telespectatorilor de postul public de televiziune. Valentin Nicolau este reprezentantul salariaților în CA și a condus instituția din Calea Dorobanților între 2000-2004. Dramaturg și scriitor, Nicolau a analizat noua grilă, la cererea DeCe News.

-"Ca observație generală, grila reciclează emisiuni vechi, reflectând incapacitatea de a inova", ne-a declarat Nicolau. "În ansamblu, cred că raportul performanță/investiții nu va fi unul bun: investițiile sunt mari, performanțele nu vor fi pe măsură. Remarc reintrarea pe segmentul de talk-show politic, ceea ce era o obligație a postului public, într-un an electoral. În rest, doar ciorbe reîncălzite. «Duminica în familie» a fost ba la TVR, ba la Antena 1, dar publicul  percepe show-ul ca fiind legat de Antenă și de Mihaela Rădulescu... nu cred că va merge. Emisiunea Andreei Marin este un format mai vechi, încercat la Realitatea, acum câțiva ani, care nu a ținut. Cu siguranță, emisiunile sportive vor face audiență".

-Nu au fost bani?

-"Bani au fost, nu au idei și nici know-how. Avem o grilă slabă, plină de vechituri care se plafonaseră, nu una puternică".

-Va reuși TVR să smulgă public de la televiziunile de știri?

-"Nu ține de competiție, ține de misiunea postului public: să ofere dezbateri politice, informare în zona aceasta, în perspectiva alegerilor. Se va face și audiență, în unele zile. Problema este fragmentarea extremă: au propus în fiecare zi alt moderator, ceea ce nu va aduce o audiență constantă".

-Sunt și puncte tari?

-"Da. Chiar pe zona de talk-show. Cred că Moise Guran este cel mai viu, din punct de vedere profesional vorbind, dintre toți cei din grilă. Emisiunea sa va avea audiență și calitate. De asemenea, aducerea lui Liviu Mihaiu e un punct tare. Emisiunea lui va merge, este un format bun, preluat de la englezi. Mi-e teamă, însă, că el trebuie să facă unele concesii, ca să rămână în grilă. În al treilea rând, Iuliana Tudor va performa, emisiunea ei de divertisment, fanion, aș zice, făcea față cu brio concurenței ProTV. Nu știu de ce au mutat-o joia, de ce s-au temut de «Dansez pentru tine». Le-a fost frică...".

-Distractis?

-"Programul propus de Distractis a fost respins de CA. Poate au venit cu un alt format, poate au altă propunere. Nu cred că vor reuși, dacă nu au schimbat nimic, se vor încadra în audiența mediocră a postului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel