Un bătrân și-a găsit sfârșitul pe Masivul Ceahlău. A fost găsit după 6 ore de căutări, dar a murit înainte de a fi predat echipajului de la Ambulanță

Sursă foto: Facebook Salvamont Neamț
Sursă foto: Facebook Salvamont Neamț

Un bărbat de 74 de ani din Iași și-a găsit sfârșitul pe Masivul Ceahlău după ce s-a aventurat singur într-o călătorie pe munte.

S-a dat alarma ieri pe Masivul Ceahlău, după ce salvamontiștii au fost anunțați că un bătrân de 74 de ani a suferit un șoc hipotermic în drum spre o cabană. A urmat o misiune de șase ore. Într-un final, omul a fost găsit, dar cu doar 20 de minute înainte ca turistul să fie predat echipajului de la Ambulanță, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a decedat, scrie ProTv.

"Salvamont Neamț intervine în zona înalta a Masivului Ceahlău cu două echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sănătate. Din informațiile primite, acesta a urcat singur în cursul zilei de ieri și a intrat în hipotermie la ieșirea în golul alpin. Nu a sunat la 112 și a fost găsit inițial de un grup de turiști care l-au ajutat să ajungă la Cabană Dochia. În cursul nopții starea lui s-a înrăutățit iar dimineață a sunat la 112. Echipa de intervenție urcă acum cu o autospecială pe valea Pârâului Martin până la cota 1350 în Curmătura La Scaune urmând ca de acolo să se deplaseze pe jos. A fost ales un traseu mai lung dar care are zone mai puține cu plăci de gheață. O a două echipă suport va interveni în momentul când începe coborârea victimei. Dacă totul decurge bine operațiunea va dura aproximativ cinci ore. Condițiile meteo fac imposibilă intervenția elicopterului.", preciza ieri Salvamont Neamț.

Publicată de Salvamont NEAMT pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel