Urmărește emisiunea live


Un băieţel a murit în custodia Agenţiei americane pentru protecţia frontierelor

Police
Police

Un băieţel de opt ani din Guatemala a murit în custodia autorităţilor americane în apropiere de frontiera cu Mexic, a anunţat marţi un oficial, fiind al doilea caz de deces al unui imigrant minor în custodia SUA în această lună, relatează dpa şi AFP. 

"Cauza decesului acestui copil nu este cunoscută", a anunţat Agenţia americană pentru protecţia vămilor şi a frontierelor, afirmând că va fi efectuată o investigaţie şi că guvernul din Guatemala a fost notificat. În cursul acestei luni, oficiali americani au anunţat decesul unei fetiţe de 7 ani din Guatemala care se afla şi ea în custodia SUA. Ea avea o febră puternică şi a murit în spital. Trupul ei fost transportat în satul ei de origine din Guatemala chiar înainte de Crăciun. 

Fetiţa şi tatăl ei fuseseră arestaţi împreună cu un grup mai mare de migranţi care făcuse o călătorie lungă din America Centrală şi care intrase ilegal în SUA. Băieţelul de opt ani a fost tratat luni la spital şi externat, dar ulterior starea lui s-a agravat şi a fost trimis înapoi la unitatea medicală. El a murit la scurtă vreme după miezul nopţii. Ministrul securităţii interne Kirstjen Nielsen a fost audiată de congresmeni în această lună şi a fost criticată după ce nu a reuşit să spună câţi oameni au murit în custodia SUA în apropierea frontierei. 

Politica privind migraţia ilegală a lui Donald Trump a fost dur criticată de liberali, inclusiv decizia, între timp anulată, de a aresta familiile care trec ilegal frontiera şi de a-i separa pe copii. Trump continuă să facă demersuri pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexicul în zonele în care nu există o barieră naturală de-a lungul graniţei comune.

Vezi şi: Udrea, mesaj vizavi de Dragnea după eliberare

Întrebarea anului, pusă lui Iohannis. De ce nu modelul suedez?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel