UDMR, în Parlament. Chirieac: Există această soluție! Şi Papa de la Roma a cerut

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre prezenţa UDMR în Parlamentul României, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", în platou fiind prezent senatorul Szaba Odon

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat cum va reuşi UDMR să se menţină în Parlament chiar dacă nu va mai face pragul de cinci procente. 

"Cu toţii salutăm şi ştim că este necesară prezenţa UDMR în Parlament. Există şi soluţia pragului alternativ. În momentul în care comunitatea maghiară va fi împuţinată şi nu va mai exista pragul de 5%, aveţi prin lege şi pragul alternativ (în trei judeţe, 20 la sută), deci UDMR va rămâne în Parlament şi e foarte bine că se întâmplă aşa", a explicat Bogdan Chirieac. 

Cimitirul de la Valea Uzului, subiect închis

Bogdan Chirieac a abordat şi subiectul scandalului de la Valea Uzului, pornit încă din campania electorală, şi a menţionat că ultimul lucru de care are nevoie România este un conflict interetnic. 

"Cu cimitirul cred că s-a şi închis subiectul. Ultimul lucru de care ar avea nevoie o ţară ca România ar fi nu un conflict, pentru că şi românii şi maghiarii au dat dovadă de mare înţelepciune în anii '90, dar acest tip de hârâială nu face bine nimănui. Conflictul a fost aprins în campanie, artificial sută la sută, din pământ, din iarbă verde, probabil tot în contextul ăsta mai larg a ceea ce trebuia răspândit în campania electorală, dar de aici încolo se va ajunge la un consens. În privinţa capacităţii administrative de a demola construcţii, vă atrag atenţia că există multe  hotărâri judecătoreşti. Şi Papa de la Roma a cerut să se dărâme un bloc de lângă o catedrală şi nu se poate", a mai declarat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel