Țuțuianu: E importantă o abordare coerentă pe flancul estic NATO

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, în contextul întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi, că este importantă o abordare "coerentă şi unitară" pentru întregul flanc estic al Alianţei. 

"Este important să continuăm abordarea coerentă şi unitară pentru întregul flanc estic al Alianţei, pentru a răspunde într-o manieră adecvată cerinţelor de descurajare şi apărare împotriva ameninţărilor manifestate în regiunea Mării Negre", a afirmat Ţuţuianu, potrivit unui comunicat al MApN. 

De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost apreciată calitatea dialogului politico-militar la nivel înalt, subliniindu-se că palierul operaţional al cooperării militare româno-italiene oferă oportunităţi de dezvoltare suplimentară în diverse domenii. 

Totodată, ministrul Apărării şi-a exprimat optimismul privind dezvoltarea cooperării bilaterale, inclusiv în cadrul Corpului Rapid Dislocabil aliat din Italia (NRDC-ITA), precum şi a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din România (MNDE-RO). 

Agenda discuţiilor a mai inclus şi subiecte referitoare la bugetul pentru apărare, de două procente din PIB, pe care România îl va aloca pentru următorii 10 ani, la situaţia de securitate regională şi la colaborarea în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel