Ţuţuianu, discuţii cu Iohannis: Până acum am făcut două lucruri

Joi, 20 iulie, ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a spus că va avea "o discuţie foarte aplicată" cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema înzestrării Armatei. 

"Am convenit cu domnul preşedinte Iohannis şi cu consilierii prezidenţiali care pregătesc aceste şedinţe ca atunci când avem lucrurile foarte bine lămurite să putem să întrunim CSAT. Nu există niciun fel de bariere birocratice. Interesul nostru este acela de a recupera timpul pierdut în realizarea acestor achiziţii, de a fi foarte transparenţi, de aceea v-am spus că voi propune un proiect de lege care să fie accesibil tuturor. (...) Voi avea o discuţie foarte aplicată cu domnul preşedinte. Astăzi este 20 iulie, deci sunt 22 de zile de când sunt ministru. Până acum am făcut două lucruri: analiza programelor de înzestrare, să vedem unde suntem cu fiecare, care e modalitatea de abordare cea mai corectă din punct de vedere legal, dar şi din punct de vedere al nevoii urgentării procedurilor, şi de a vizita unităţile militare şi de a înţelege de la militari exact care sunt nevoile", a spus, potrivit Agerpres, Ţuţuianu.

De asemenea, a spus că în acest moment toată atenţia factorilor de decizie se îndreaptă asupra priorităţilor de înzestrare, precizând că în patru-cinci ani urmează să fie achiziţionate 36 de avioane cu performanţe ridicate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel