TURNEU DE FOTBAL INTERPARLAMENTAR. Cine joacă pentru România. Valeriu Zgonea, atacant

România găzduiește, în toamnă, turneul anual de fotbal interparlamentar. Sunt invitați parlamentari din opt țări europene.

Competiția are loc între 25 și 27 septembrie, la București. Vor participa echipe de parlamentari din Italia, Croația, Ungaria, Moldova, Slovacia, Polonia și Turcia. Costurile turneului sunt asigurate de Camera Deputaților. Se ridică la aproximativ 50.000 de euro. Parlamentul României asigură și cazarea și masa echipelor străine.

"Este deja o tradiție ca în zona de sud-est a Europei să se organizeze acest turneu, noi am participat la mai multe competiții de acest gen, suntem de două ori vicecampioni. Este rândul nostru să organizăm și ne face plăcere. În momentul de față nu avem datele financiare, dar în orice caz, o să mergem pe prețul cel mai mic în urma solicitării de oferte, pentru că încercăm să reducem mult costurile. Nu o să-i cazăm la cinci stele, probabil că la patru stele, încercăm să avem un buget echilibrat, să nu depășim limita bunului simț, dar să oferim totuși și niște condiții decente, pentru că vorbim de demnitari. Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi acționăm în funcție de posibilități, că nu ne comparăm cu turcii sau cu alții", a declarat George Dumitrică, secretarul general adjunct al Camerei Deputaților, care este și jucător în echipa de fotbal a parlamentarilor români, scrie Agerpres.

El a mai spus că banii pentru eveniment nu sunt prevăzuți în buget, dar vor fi din banii de protocol ai Camerei Deputaților. Pentru concurs, s-au făcut parteneriate cu BNR, cu SMURD și cu Federația Română de Fotbal. 

Echipa României

Din echipa României vor face parte, cel mai probabil, deputații Daniel Geantă, Cezar Cioată (portari), Ludovic Orban, Petru Movilă, Valeriu Zgonea (atacant), Lucian Bode, Gheorghe Florin, Ionuț Stroe, Ștefan Burlacu. Fiecare echipă poate avea și doi jucători profesioniști. Pentru România vor juca Dănuț Lupu și Miodrag Belodedici.

Echipa care va câștiga turneul va primit un trofeu de 200 de lei. Celelalte vor primi medalii și diplome. Cei care vor participa la campionat vor fi prezenți și la strângerea de fonduri pentru campania "Stop violenței împotriva copiilor", organizată de UNICEF și Salvați Copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel