Turcia NU ține cont de VACCINARE. Test COVID la graniță, obligatoriu. Condiții de călătorie

Turcia, destinație de vacanță preferată de români, nu ține cont de vaccinarea anti-COVID. Și pentru cei vaccinați, și pentru cei nevaccinați, solicită test COVID. 

Turiștii care aleg Turcia, cel puțin până la noi condiții de călătorie, trebuie să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară. Deși existau șansele unor relaxări din 15 aprilie, Turcia a prelungit carantina. Zvonurile erau că din mai s-ar putea renunța la testul COVID la graniță, însă se pare că sunt slabe șanse, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19. Se vorbește chiar de înăsprire, deși în Turcia sunt deja restricții mai stricte decât în țara noastră. 

În 23 aprilie, au fost înregistrate 49.438 de noi cazuri de COVID-19 în Turcia și 343 de morți. 

Restricții de circulație în TURCIA

Din 29 martie, în Turcia se aplică restricții mai dure: ”Circulația persoanelor va continua să fie restricționată în timpul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 21.00-05.00, pe tot teritoriul național. În provinciile din categoria roșie (cu risc foarte mare), restricția de circulație aplicată duminica se va extinde și sâmbăta. Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la o capacitate de 50% și în conformitate cu normele stabilite în toată Turcia, indiferent de culoarea provinciei. În timpul Ramadanului (13 aprilie - 13 mai), întrunirile pentru mesele sahur și iftar, ținute înainte și după orele de post din timpul zilei, sunt interzise la nivel național. Se vor impune restricții de circulație a persoanelor la sfârșit de săptămână în toată țara. Serviciile restaurantelor și cafenelelor din toată Turcia vor fi limitate la servicii de livrare (takeaway).” arată ultima informare a Ambasadei României în Turcia. 

Formular necesar înainte de intrarea în Turcia

De asemenea, cu privire la intrarea în Turcia, ”începând cu data de 15 martie 2021, persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, au obligația sa completeze formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/ cu maximum 72 de ore înaintea îmbarcării, respectiv a intrării în Turcia. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil. La momentul completării formularului, va fi emis codul HES cu care călătorii vor putea avea acces la transport intern și cazare. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar. Prezentarea rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, rămâne, în continuare, valabilă” mai arată sursa citată. 

Vezi în Galeria foto imagini din Istanbul în lockdown

De asemenea, când vă întoarceți în țară, veți sta în carantină, dacă nu sunteți vaccinat, pentru că Turcia este pe lista statelor din zona galbenă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel