Turcia: Femeile, revoltate de o declarație a vicepremierului

Reacție inedită din partea femeilor din Turcia, după ce un înalt demnitar a susținut că acestea nu ar trebui să râdă în public. 

Vicepremierul turc, Bulent Arinc, într-un discurs susținut, luni, pentru a marca sfârșitul Ramadanului, a condamnat "declinul moral" în Turcia, denunțând și folosirea excesivă a mașinilor și a telefoanelor, dar și influența telenovelelor turcești.

În discursul său, oficialul turc a afirmat că femeile "nu ar trebui să râdă în public și ar trebui să-și păstreze decența în orice moment".

Recenta declarație a lui Bulent Arinc a stârnit un protest inedit. Mii de fotografii cu turcoaice zâmbind sau râzând au invadat rețelele de socializare. La doar câteva ore de la afirmațiile vicepremierului Hashtag-ul #DirenKahkaha - ResistLaugh (RezistăZâmbind) - a urcat în top 10 trenduri pe Twitter.

Mai mult, femeile din Turcia, revoltate de ceea ce li s-a sugerat, recomandă guvernului de la Ankara alte teme de interes pe care ar trebui să se concentreze precum violul, violența domestică sau căsătoriile fetelor de la o vârstă fragedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel