Turcia, acuzată de președintele Cehiei că oferă susținere Statului Islamic

Turcia nu ar trebui să fie admisă în Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Cehiei, Miloş Zeman, acuzând Ankara că oferă susţinere organizaţiei teroriste Stat Islamic, informează presa cehă citată de Mediafax.

"Deşi este membră a NATO, Turcia se comportă mai degrabă ca un aliat al reţelei teroriste Stat Islamic", a declarat Miloş Zeman, conform agenţiei CTK.

Preşedintele Turciei a denunţat planul Uniunii Europene de a oferi trei miliarde de euro Turciei pentru găzduirea a două milioane de refugiaţi, argumentând că este normal ca autorităţile turce să le ofere asistenţă.

"Turcia trebuie să găzduiască refugiaţi pentru că împărtăşesc aceeaşi religie. Turcia nu ar trebui admisă niciodată în Uniunea Europeană pentru că ar aduce practici negative. Pericolul nu este neapărat islamul, ci aducerea unor obiceiuri în Europa", a subliniat Zeman.

[citeste si]

Uniunea Europeană a iniţiat de mulţi ani negocieri pentru integrarea Turciei, dar perspectiva unei aderări efective este foarte îndepărtată.

Rusia şi Siria au denunţat în mai multe rânduri susţinerea pe care Administraţia Recep Tayyip Erdogan ar oferi-o reţelei teroriste Stat Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel