Turcia a respins un atac al Statului Islamic

Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a anunțat vineri că trupele turce de la baza din Bashiqa, în nordul Irakului, au respins un atac al grupării Stat Islamic și au ucis 18 combatanți jihadiști, însă armata irakiană a dezmințit aceste informații, scrie antena3.ro.

Vineri, armata irakiană a negat informațiile conform cărora forțele turce care luptă alături de o miliție sunnită s-au confruntat cu gruparea SI în provincia Ninvie.

"Comandamentul comun de operaţiuni neagă că ar fi avut loc recent vreun atac terorist al Daesh asupra unui obiectiv al forţelor turce din Bashiqa", scrie sursa citată.

Turcia a detașat 150 de militari în Bashiqa, în apropierea orașului Mosul, aflat sub controlul SI încă din iunie 2014, la începutul lunii decembrie, decizie ce a creat o dispută aprigă între guvernele celor două țări.
Turcia susţine că a trimis militarii în cadrul misiunii de antrenare a miliţiilor tribale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul, dar Irakul a calificat decizia Turciei drept o încălcare a suvernităţii.

"Optsprezece membri ai organizaţiei teroriste Daesh, care voiau să se infiltreze în Bashiqa, au fost neutralizaţi", a declarat vineri Erdogan, adăugând că nouă soldaţi turci au fost răniţi.

Erdogan a apărat de asemenea decizia de a mobiliza trupe în nordul Irakului. "Incidentul arată ce pas corect a fost cel referitor la Bashiqa", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel