Turcan - Teodorovici, atac: Principalul responsabil

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, deputatul Raluca Turcan, lider al PNL Sibiu, declară că este necesară depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, fapt ce a creat o serie de probleme în administraţiile publice locale şi judeţene.

Raluca Turcan a arătat că, la începutul anului 2018, 10 miliarde de lei au fost luate de la primării prin "marea revoluţie fiscală" a PSD şi că Guvernul PSD a făcut trei promisiuni, potrivit cărora rectificarea bugetară va fi pozitivă, sumele pierdute vor fi recuperate în integralitate la rectificarea bugetară şi niciun buget al unei localităţi în 2018 nu va fi mai mic decât cel din 2017.

"Nimic, nici măcar o promisiune nu a fost respectată. Dimpotrivă, în 60% dintre cazuri, Guvernul a tăiat bani de la bugetele locale. S-a ajuns la situaţia critică în care nu se asigură nici măcar cheltuielile minimale de funcţionare. Sunt cazuri în care nu se asigură banii pentru plata salariilor. PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor Publice, principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, pentru încălcarea grosolană a angajamentelor faţă de primari şi preşedinţii de CJ, pentru blocarea de investiţii benefice pentru viaţa şi dezvoltarea comunităţilor locale", a afirmat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL solicită ministrului Finanţelor să iasă public şi să explice de ce nu au fost prevăzuţi aceşti bani şi cum se explică faptul că mii de angajaţi din subordinea primăriilor vor rămâne fără bani de salarii.

"Să spună oamenilor de ce vor fi închise cămine de bătrâni, centre de plasament şi mii de angajaţi din sistemul de protecţie socială îşi vor pierde locurile de muncă. Sumele pentru comunităţile locale prin rectificarea bugetară reprezintă un nou afront PSD-ALDE la adresa comunităţilor locale. O încălcare a angajamentelor, o nouă trădare! Călcarea în picioare a propriilor angajamente faţă de aleşii locali şi cetăţenii pe care îi reprezintă. Reprezintă o dovadă clară a lipsei de respect pentru comunităţile locale şi aleşii locali", mai afirmă Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel