Tudorel Toader, anunţ de ultimă oră

Mihai Ciobanu / 17 ian 2019 / 10:12 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei a publicat un mesaj referitor la dotarea fiecărei instanțe de judecată cu terminale interactive de tip kiosk.

Iată ce mesaj a transmis Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook: "Ministerul Justiției a inițiat procedura de achiziție publică pentru dotarea instanțelor de judecată cu un număr de 237 de terminale interactive de tip kiosk.

Echipamentele care vor fi achiziționate vor asigura o dotare unitară la nivelul tuturor instanțelor cu acest tip de echipamente moderne. 
Până la acest moment, unele dintre echipamentele existente au fost scoase din uz ca urmare a uzurii tehnice și morale, precum și a costurilor de mentenanță crescute. Astfel, la momentul actual dotarea instanțelor la nivel național cu asemenea echipamente de informare este neunitară.

O informare calitativ superioară 

 

Utilizarea cu regularitate în procesul de informare a justițiabililor prezenți la sediul instanței a acestei „interfețe” digitale va duce pe de-o parte la o informare calitativ superioară a acestora, iar pe de altă parte va degreva personalul instanței responsabil cu interacțiunea cu publicul, care își va putea concentra efortul spre alte activități specifice interne.

În acest context, în scopul facilitării comunicării dintre justițiabili și instanțe, se vor constitui centre de informare (similare celor existente în instanțele din statele UE) care vor conține materiale despre principalele proceduri judiciare, precum și cu privire la principalele evoluții normative".

Vezi şi: CCR, decizie. Lazăr, declarații de ULTIMĂ ORĂ

Navă extraterestră? Apariție ciudată în apa înghețată, imagini virale


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82