CCR, decizie. Lazăr, declarații de ULTIMĂ ORĂ

Rodica Mitu / 17 ian 2019 / 09:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Procurorul general Augustin Lazăr a făcut primele declarații după decizia CCR de miercuri.

„Ce vă pot asigura este că întotdeauna dosarele au fost instrumentate, atât în faza de urmărire penală, cât și în cea de cercetare judecătorească, exclusiv pe baza Codului de procedura penală. Altfel, evident că ar fi nule actele respective. Judecătorul verifică, în camera preliminară, ori de câte ori primește un dosar să vadă care este validitatea actelor. Cu sau fără protocol, atunci când judecătorul constată că un act de urmărire penală s-a efectuat în afara cadrului legal, îl declară nul", a spus Augustin Lazăr.

„Ați vrea dumneavoastră să faceți o presiune politică asupra procurorului general să-și dea demisia, în contextul în care Ministerul Public își desfășoară activitatea la standarde constituționale?", a spus Augustin Lazăr, întrebat dacă își va da demisia după decizia CCR.

CCR a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

 

 

Vezi și: Toader, declarațiile zilei după discuțiile de la Guvern


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84