Trump, schimbare importantă în primul an de mandat

Donald Trump
Donald Trump

Numărul imigranților clandestini care au încercat să traverseze granița dintre Mexic și SUA a scăzut semnificativ în acest an în raport cu anul trecut, potrivit administrației lui Donald Trump, președintele american efectuând marți o vizită în sud-vestul țării pentru a vedea situația pe teren, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unui responsabil al Departamentului pentru Securitate internă, 126.472 de persoane au fost oprite la granița de sud între 1 ianuarie și 31 iulie, o scădere de 46% în raport cu aceeași perioadă în 2016.

În total, numărul expulzărilor din SUA a scăzut ca urmare a unei încetiniri a sosirii imigranților clandestini.

Dar administrația de la Casa Albă se laudă cu noua sa politică de arestare, în interiorul țării, a clandestinilor sau străinilor care au încălcat statutul lor migratoriu. Aceste arestări sunt efectuate de serviciul ICE (Immigration and Customs Enforcement). Potrivit unui alt responsabil, numărul lor a crescut cu 44% în decurs de un an, în timp ce întoarcerile la graniță pentru această categorie au crescut cu 32%.

'Mesajul este următorul: Dacă veniți aici veți fi reținuți, arestați și expulzați din țară', a insistat responsabilul din cadrul Departamentului pentru Securitate internă în cursul unei teleconferințe cu presa.

Donald Trump se va deplasa marți în sectorul Yuma, din Arizona, pentru a se întâlni cu funcționarii însărcinați cu protecția graniței. Acest sector servește ca exemplu pentru ilustrarea modului în care un gard sau un zid poate împiedica trecerile imigranților clandestini.

În urma unei legi adoptate de Congres în 2006, s-au construit aproximativ 100 de kilometri de zid în această zonă, reducând semnificativ încercările de a traversa frontiera. Dar criticii subliniază faptul că fluxul de clandestini s-a deplasat în alte sectoare de-a lungul graniței.

Nu este de așteptat ca președintele american să se deplaseze la graniță, dar va vedea într-un hangar o dronă Predator, o ambarcațiune și un camion de supraveghere utilizate de funcționarii de la graniță.

Prioritatea sa este de a construi un zid pentru ca frontiera să fie închisă ermetic, crescând totodată mijloacele tehnice și infrastructurile. Trump a cerut Congresului american un buget substanțial care va fi dezbătut în septembrie după vacanța parlamentară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel