Trump, reformă fiscală: "cea mai importantă din istorie"

Casa Albă a prezentat miercuri o vastă reformă fiscală, descrisă ca "una dintre cele mai importante" din istoria Statelor Unite, pentru gospodării și companii, reducând în special cota de impozitare de la 35% la 15% pentru cele din urmă.

Reforma va reduce de la șapte la trei tranșele de impozitare pentru familii, cu un nivel maxim de 35% și va permite companiilor să își repatrieze lichiditățile deținute în străinătate plătind o singură dată impozit pentru această operațiune.

Această reformă, cea mai ambițioasă din 1986 potrivit inițiatorilor săi, va introduce, de asemenea, o bază de impozitare "teritorială" pentru firmele americane, au precizat într-o conferință de presă la Casa Albă secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, și consilierul prezidențial pentru probleme economice, Gary Cohn. 

Propunerea trebuie supusă Congresului pentru aprobare și riscă să suporte modificări ținând cont de diviziunile dintre republicani, partidul lui Donald Trump, și opoziția democrată, dar și din rândul republicanilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel