Trump, război cu presa: Șeful ISIS, salvat de New York Times

Președintele american Donald Trump a acuzat ziarul New York Times că ar fi dejucat o încercare a Statelor Unite de a-l ucide pe liderul Statului Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"New York Times a dejucat o încercare a Statelor Unite de a-l ucide pe cel mai căutat terorist, Al-Baghdadi", a scris președintele american pe Twitter, denunțând un exemplu al "agendei nesănătoase (a publicației) în materie de securitate națională", fără a oferi vreo explicație.

Donald Trump pare să se refere la declarațiile făcute vineri de generalul american Tony Thomas, în cadrul unei conferințe de presă din Aspen (Colorado), în timpul căreia el a afirmat că forțele speciale americane au fost "extrem de aproape" de liderul SI în 2015, însă i-au pierdut urma după scurgeri de informații în presă.

"A fost o pistă foarte bună. Din păcate, ea a fost divulgată de un mare ziar național o săptămână mai târziu și această pistă este moartă", a declarat generalul Thomas la un forum de securitate de la Aspen.

"Este necesar ca publicul american să fie informat cu privire la ceea ce facem. Este de asemenea esențial să recunoaștem că acest lucru împiedică foarte mult capacitatea noastră de a ne face treaba", a adăugat el.

New York Times a publicat în iunie 2015 un articol potrivit căruia forțele americane au intrat în posesia unor cantități mari de informații, care detaliau modul în care liderul SI reușește să rămână invizibil. Articolul menționa în special utilizarea de către liderii jihadiști a soțiilor lor pentru a face schimb de mesaje între ei.

New York Times a cerut sâmbătă Casei Albe clarificări în legătură cu mesajul postat pe Twitter de Donald Trump.

"Dacă președintele face referire la acest articol din 2015, Pentagonul nu a avut nicio obiecție înainte ca Times să publice acest articol în 2015 și niciun oficial american nu s-a plâns public până în prezent", a scris New York Times pe site-ul Politico.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel