Trucul prin care poți alege cel mai bun pepene

Vara aduce cu ea și foarte mulți pepeni. Pepenii, foarte sănătoși și bogați în vitamine, reprezintă unul dintre fructele preferate ale românilor.

Iată ce trebuie să știi pentru a alege un pepene bun:

Pentru a alege un pepene verde bun, caută pe cel care este greu pentru dimensiunea sa, fără pete vinete sau moi. Crusta ar trebui sa fie netedă şi un capăt al pepenelui ar trebui sa aibă o culoare diferită de restul cojii: acesta este locul în care a fost aşezat pe sol în timpul coacerii, informează Realitatea. Dacă acest marcaj lipseşte de pe fruct înseamnă că recoltarea s-a făcut prematur şi, prin urmare, nu va avea aroma optimă.

Tehnica cântăririi pepenului în mână are un succes garantat. Cu cât e mai greu, cu atât pepene galben este mai dulce şi mai zemos.

Dacă ai pus pepeni galbeni în curte, nu îi culege până nu se coc bine, chiar dacă îţi este poftă. Vei şti că sunt copţi atunci când se desprind singuri de codiţă.

În ceea ce priveşte pepenele galben, tehnică mirosirii este perfectă. Ai grijă însă, parfumul nu trebuie să fie foarte puternic. În acest caz pepenele poate fi trecut. Mirosul trebuie să fie unul uşor parfumat, dulceag.

Nu te lasă păcălit de vânzători, care îţi spun că pepenii sunt moi pentru că sunt copţi. Coaja trebuie să fie fermă, oricare ar fi sortimentul de pepene cumpărat. Dacă un pepene este lovit în timpul transportului, nu doar că rişti să fie stricat în interior, ci şi să nu mai aibă gust.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel